New Wave Syria z novo ploščo danes v Gala hali

 

New Wave Syria

New Wave Syria, domači elektro-pop duet, se po štirih letih od izdaje dobro sprejetega prvenca Hello, yes, vrača na odre z novo ploščo “Summer”. Skupaj z njima bodo nastopili še Barely Modern, rokenrol trio iz Logatca.

New Wave Syria (Urša Golob in Rok Pezdirc) sta pred leti meteorsko in junaško prikorakala na domačo elektronsko sceno, na kateri sta z nebrzdano hitrostjo pridobivala poslušalstvo. Maja bosta, po nekaj letih studijskega premora, postregla s svojim novim albumom „Summer“, s katerim nadaljujeta pot, zastavljeno s čislanega EP-ja „Hello, Yes“, založenega za Cheap Tunes Records.

„Summer“ nadaljuje izročilo DIY estetike, melodičnega elektro popa, distorziranih sintov in elektronskih bobnov, vtkanih v senzibilno vodljivost postrocka, hkrati pa predaja občutek bližine, uživanja ter veselja, manifestiranega preko lo-fi elektronske zasnove. Pristna mešanica ekspresivne sodobne produkcije se naslanja na lepe spomine ter avanturistično in neobremenjeno raziskuje po širokem naboru raznorodnih elektronskih in žanrskih praks zadnjega desetletja. V svojem bistvu predstavlja sanjavo, na pol plesno atmosfero, ki sega v razmišljujočo in hipnotično sliko poletja. Le-ta pa v kombinaciji hrupa, efektiranega vokaliziranja, hiphoperske ritmike, DIY-a ter močne IDM zaslombe prinaša samosvojo elektro pop izkušnjo. Zapeljivo popotovanje po brezskrbnem svetu obeh članov dvojca črpa vplive najaktualnejših klubskih godb, v kar se boste lahko dodobra prepričali na promocijskem koncertu.

Petek, 17 maj, 2013 22:00

Uvod: BARELY MODERN

After: DJ AKT IMEL, DJ KAA

Vstopnina: 5 € do 23h, 7 € kasneje

Povezani članki: