Schengenfest 2013 – znan celoten program

Schengenfest 2013

Schengenfest 2013, festival zvoka, sonca in zabave, razkriva celotni program na treh odrih, letos močnem glavnem odru in elektronskem odru, kot tudi na odru na plaži. Že šesto leto zapored bo v najbolj vročem mesecu leta, natančneje od 2. do 4. avgusta 2013, v prekrasnem okolju ob reki Kolpi, na meji s Hrvaško v Vinici, v Krajinskem parku Kolpa, potekal že vsem znani, najbolj seksi glasbeni festival daleč naokoli! Organizator KUD Bela krajina je za letos pripravil zelo bogat nabor glasbenih izvajalcev, ki tako samo potrjuje, da festival vsako leto presega svoje prej zastavljene okvirje.

 

Na velikem odru bomo videli tuje izvajalce SKUNK ANANSIE (VB), PLAVI ORKESTAR (BiH), GENTLEMAN & THE EVOLUTION (Nem), DUBIOZA KOLEKTIV (BiH), TRIGGERFINGER (Be), HLADNO PIVO (Hr), PARTIBREJKERS (Ju), DENIS & DENIS (Hr), DISKOBAJAGI (BiH), S.A.R.S. (Ju) in LOS EXPLOSIVOS (Meh), domače barve pa bodo zastopali NIET, MI2, PERO LOVŠIN & ŠPANSKI BORCI, UROŠ PERIĆ & THE BLUENOTE QUARTET & THE PEARLETTES, GUŠTI, MANOUCHE, SAUSAGES, HAPPY OL’McWEASLE, FIREFLY, IMSET, BOTTOMLINE in KILL KENNY.

 

Na letos močno okrepljenem elektronskem odru se obeta vrhunska bera svetovne elektronske scene, nastopajoči pa bodo PENDULUM DJ SET & VERSE (VB), DAVID MORALES (ZDA), JOACHIM GARRAUD (Fra), ATFC feat. LISA MILLETT (VB), CHRIS LAKE (VB),PETE JORDAN (VB), VANILLAZ (Slo), HEX (Slo), MAGIC JAY (Slo), EXO BELTRAM & FRIENDS (Slo), THEEJAY (Slo), HIGH ON HEELS (VB) in BALEARIC ELEGANCE (Slo).

 

Schengenfest je postal močna festivalska znamka v 6 letih svojega obstoja. Spet se obeta tridnevno skrajno uživanje v zastonj kampiranju (in seveda parkingu) v lepo urejenem kampu z wc-ji, tuši, trgovino, prekrasno plažo in seveda ob bogatem glasbenem programu in ostalih zabavnih spremljevalnih aktivnostih. Raje ne seštevajte, koliko bi vas stalo le tridnevno kampiranje, kaj šele koncerti glasbenih skupin na samostojnih koncertih – odpravite se na najbolj nor festival letošnjega poletja – Schengenfest 2013! Kjer so sonce, glasba in sproščena zabava doma in tak je lahko vaš dom 3 dni! Vedno večji, vedno bolj seksi, Schengenfest 2013! Vstopnice so cenejše do vključno 19. 6. 2013!

 

Predstavitveni spot:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KBGd_9KmLHw[/youtube]

 

Organizatorji Schengenfesta so tudi letos poskrbeli, da je program sestavljen iz aktualnih skupin in didžejev, ki imajo letos pomembne obletnice ali nove plošče, ali pa gre za starejše zasedbe, ki pa imajo zelo pomemben status. V okviru večanja festivala (tudi trije odri bodo večji in bolj dovršeni) so organizatorji vpletli nove glasbene zvrsti: reggae, drum’n’bass, teck house, dubstep in druge, seveda pa so ohranili že preizkušene ko so rock, punk, pop idr. Nabor glasbenikov in njihovo sosledje pa so organizatorji določili v časovnih okvirjih, s katerimi bodo kar se da najbolje zadovoljili okus obiskovalcev, kot tudi logično povezali različne skupine med sabo.

Povezani članki: