Tudi Moveknowledgement na INmusic festivalu

Moveknowledgement

Zagrebški festival INmusic (24. – 26. 6.) je javil, da bodo oder v sklopu festivala zavzeli tudi Dolenjci Moveknowledgement.

Moveknowledgement je petčlanska skupina, ki ustvarja edinstveno fuzijo hip hopa, duba, rocka, funka in elektro glasbe. Močno so se osredotočili na ustvarjanje energijsko nabitih koncertov v živo, hkrati pa radi eksperimentirajo tudi z zvokom in vedno znova ustvarjajo zanimive vizualne koncepte.

INmusic je največji hrvaški festival na prostem, ki se odvija v začetku poletja. Že osmo leto zapored prinaša najboljše svetovne in domače glasbene izvajalce. Letos so svoj nastop potrdili Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, Dikta, Stealing Sheep, Dosh Lee, She Loves Pablo, Radio Aktiv.

V preteklih letih so nastopili številni zvezdniki, kot so New Order, Morrissey, Franz Ferdinand, Iggy Pop, Sonic Youth, Nick Cave & The Bad Seeds, The Prodigy, Stereo MC´s, Moby, Kraftwerk, Massive Attack, Billy Idol, The Flaming Lips, Alice in Chains, Jamiroquai, Cypress Hill, Mando Diao itn.

Festival poteka v glavnem mestu Hrvaške, Zagrebu, in sicer na čudoviti lokaciji ob umetnem jezeru Jarunu, ki je od centra mesta oddaljen le pol ure vožnje z javnim prevozom. Jarun je umetno jezero, kjer se lahko kopate, sončite ali pa se sprostite ob kavi v številnih lokalih. Jarun je športno-rekreacijski center, kjer lahko kolesarite, drsate, veslate, igrate odbojko, namizni tenis, mini golf, tečete ali pa greste na dolg sprehod.

Več infomacij na: www.jarun.net

Mediji imajo INmusic festival za enega od najboljših svetovnih festivalov. Tako ga je CNN uvrstil na seznam 50 najboljših svetovnih festivalov, ugledni The Huffington Post pa je INmusic poleg oznake “Woodstock 21. stoletja” uvrstil na seznam 10 svetovnih glasbenih festivalov, ki ga ne smete zamuditi. Večkrat je bil tudi na seznamu 20 najboljših uglednega The London Timesa, kot tudi med 10 najboljšimi priljubljenega popotniškega portala GlobalGrasshoper.

Festival vsako leto obišče 50.000 ljudi iz vsega sveta. Veliko število obiskovalcev prihaja iz Velike Britanije, Nemčije, Francije, Španije, Nizozemske, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije… K svetovni priljubljenosti festivala, kot tudi Hrvaški in njenemu glavnemu mestu, prispeva prenos koncertov v živo preko festivalskega YouTube kanala. Promocijske posnetke INmusic festivala in ostale video posnetke si lahko ogledate na www.youtube.com/inmusicfestival

Poleg najboljših glasbenih izvajalcev, festival ponuja dodaten pester program. Organizirajo cel niz zanimivosti, s katerimi izkazujejo predanost kultnim filmskim dosežkom. Balkan party je posvečen enemu od najboljših filmov nekdanje Jugoslavije, “Kdo neki tam poje,” del programa pa je tudi originalni avtobus iz filma. Retro party je urejen po vzoru legendarnega hrvaškega filma, “Kdor poje, slabo ne misli”, glasbene komedije, ki opisuje “stari Zagreb.” Edinstven človeški jukebox (posebna avdio-vizualna predstava, ki je nameščena v prikolici) izpolni vse glasbene želje, poleg pa so še Tesla Boat Show, Nargila Chill Out Bar, Solarni Coctail Bar, itd. Letos pričakujejo postavitev gledališča INteatar, oziroma gledališke arene, v kateri bosta na ogled priljubljeni hrvaški predstavi “CABAres CABArei” in “Münchhausen”. Na Jarunu bodo postavili še leseno instalacijo v obliki konja, s katere bo spremljanje koncertov na glavnem odru postalo nepozabno doživetje, DJ program “Striborov gozd” pa bo potekal v mističnem gozdnem ambijentu.Poleg tega lahko obiskovalci uživajo v inovativni in edinstveni urejenosti ter odlično opremljenem kampu, ​​ki ponuja številne ugodnosti: prhe s toplo vodo, brezplačen WiFi, možnost hrambe osebnih predmetov, možnost polnjenja elektronskih naprav itn.

V času kampiranja se lahko gostje ukvarjajo z različnimi športnimi aktivnostmi in posebnimi delavnicami, ali pa gredo na izlet, kjer bodo spoznali hrvaške raznolikosti. Ponujajo tudi ogled Plitviških jezer, enega izmed najlepših nacionalnih parkov na svetu. Čaka vas 16 jezer smaragdno zelene in modre barve in več kot 90 slapov ter številne jame, ki Plitviška jezera uvrščajo v Svetovno kulturno dediščino pod zaščito UNESCO-a.

Več informacij na: www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/

Obisk reke Mrežnice je posebno doživetje. Vožnja s kajakom po čisti in neokrnjeni naravi, svež zrak, številni slapovi in jezera bodo osvežili in sprostili vse obiskovalce.

Več informacij na: http://www.mreznica.com/

Na voljo je tudi ogled mestnega središča in njegovih številnih kulturnih znamenitosti s turističnim vodnikom v hrvaškem, angleškem ali portugalskem jeziku. Ogled je idealen za tiste, ki si želijo izvedeti kaj več o zgodovini Zagreba in podrobneje spoznati samo srce mesta. V času ogleda boste izvedeli kako priti od Jaruna do centra mesta, kaj vse se trenutno dogaja v mestu ter kjer lahko spijete najboljšo kavo ali pojeste lokalno specialiteto.

Več informacij na: www.zagreb-touristinfo.hr/?id=21&I=h

Potovanje v Hrvaško zagorje bo vključevalo ogled odlično ohranjenih starih gradov, degustacijo lokalne specialitete in obisk vasi Kumrovec, v katerem se nahaja muzej Staro selo (Stara vas) in rojstna hiša maršala Tita.

Več informacij na:

http://mdc.hr/kumrovec/eng/index.html

www.trakoscan.hr/

www.veliki-tabor.hr/

INmusic sodeluje v programu ETEP (European Talent Exchange program) , katerega cilj je spodbujati in širiti delovanje evropskih izvajalcev s pomočjo festivalov, radijskih in televizijskih oddaj.

Povezani članki: