Dream Theater februarja 2014 v Ljubljani

Dream Theater

Dream Theater – John Petrucci (kitara), John Myung (bas kitara), James LaBrie (vokal), Jordan Rudess (klaviature) in Mike Mangini (bobni) – so ena največjih “tour” skupin na svetu, ki so na 14-mesečni turneji v letih 2011/12 odigrali kar 110 koncertov v 34 državah v okviru predstavitve enajstega albuma “A Dramatic Turn Of Events”. Titanska progresivna metal zasedba, ki je bila nominirana tudi za grammyja, zdaj napoveduje prvi del evropske turneje ob izidu nove plošče, ki izide predvidoma 24. 9. 2013! Po skoraj 30 letih obstoja se bo skupina odpravila na novo tunejo 15. 1. 2014 v Porto na Portugalskem, v okviru te pa bo obiskala Slovenijo že 4. 2. 2014 (Hala Tivoli, Ljubljana). 

Predprodaja vstopnic se bo pričela na vseh Eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji ta petek, 28. junija 2013, že od torka, 25. 6. pa bodo na voljo vstopnice in posebni VIP paketi, v katerih se bodo nahajale najboljše vstopnice, ekskluzivna srečanja s skupino, fotografiranje s skupino, podpisani plakati iz omejene serije turnejskih plakatov, posebno darilo in še veliko tega. Za več informacij in nakup teh posebnih paketov obiščite spletno stran skupine: http://www.dreamtheater.net/tourdates. Dream Theater bodo nastopili v 30 mestih v 16 državah. Načrtujejo pa tudi severnoameriško turnejo s pričetkom v marcu 2014.

DREAM THEATER so snemali zadnjo ploščo v Cove City Sound Studios v Glen Coveu, New York, s producentom Johnom Petruccijem in tehnikom Richardom Chyckijem (Aerosmith, Rush …). Album predstavlja novo vrhunsko poglavje za skupino, ki je vedno pripravljena na nove izzive, prvič pa so snemali z bobnarjem Mikeom Manginijem, ki se je pridružil skupini leta 2010.

Progresivna metal skupina Dream Theater je bila ustanovljena leta 1985 z imenom Majesty, v skupini pa so bili John Petrucci, John Myung in Mike Portnoy. Po nekaj spremembah v skupini, so v skupini še vedno ostali trije prvotni člani, skupaj z Jamesom LaBriejem in Jordanom Rudessom do septembra 2010, ko je skupino zapustil Mike Portnoy. Leta 2010 je v skupino tako prišel novi bobnar, Mike Mangini.

Leta 2012 je Dream Theater prejel prvo nominacijo grammy za “On The Backs Of Angels” v kategoriji Najboljša hard rock/metal izvedba. Pesem je bila prvi single z njihovega 11 studijskega albuma “A Dramatic Turn Of Events” (Roadrunner Records, 2011), ki se je povzpel med prvih 10 na kar 14 lestvicah po vsem svetu (tudi v ZDA, kjer je pristala na 8. mestu lestvice Billboard Top 200 albumov). Do danes je ta že legendarna progresivna metal skupina presegla prodajo 10 milijonov albumov in DVD-jev po vsem svetu!

 

Uradni spletni naslovi:

www.dreamtheater.net

https://twitter.com/dreamtheaternet

www.facebook.com/dreamtheaterofficial 

 

Nakup vstopnic in posebnih VIP paketov (od 25. 6. 2013):

http://www.dreamtheater.net/tourdates 

 

Predprodajna mesta (od 28. 6. 2013): bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja: www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

 

Cena vstopnic: 33,00 EUR

Povezani članki:

Značke: