Jutri se začenja Schengenfest

Schengenfest 2013

Že jutri, v petek 2. 8. 2013, se prične 6. Schengenfest v Vinici v Beli krajini, ki bo potekal od 2. in 4. avgusta 2013. Na kar treh odrih boste razvajani s strani 38 vrhunskih glasbenih skupin in didžejev, seveda pa je na našem najbolj seksi festivalu poskrbljeno za dodatne aktivnosti, predstave, kot tudi kopanje v prekrasni Kolpi, na voljo pa je jedača in pijača po zelo ugodnih cenah! Zabava bo trajala vsak dan zgodaj v jutro! Med drugimi bodo nastopili Skunk Anansie, Gentleman & The Evolution, Plavi orkestar, Dubioza Kolektiv, Mi2, Niet, Hladno pivo, David Morales, Pendulum DJ Set, Joachim Garraud in mnogi mnogi drugi.

Organizatorji pa so se tudi odločili, da večjim skupinam olajšajo prihod, zato so na voljo na vseh prodajnih mestih paketi vstopnic – pri nakupu tridnevnih 7 vstopnic je osma gratis! Na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola pa so na voljo tudi enodnevne vstopnice. Seveda pa je parking in kampiranje na Schengenfestu – povsem zastonj. Z vlakom greste lahko tudi ceneje na Schengenfest, o temu več piše tudi na omenjeni spletni strani. Različni prevozi so organizirani tako od in do železnižke postaje v Črnomlju, kot tudi avtobtni prevozi iz in do Schengenfesta iz drugih krajev. Več na: http://www.schengenfest.si.

Že prvi dan, v petek 2. 8. 2013, boste na glavnem odru videli svetovno reggae poslastico Gentlemana & The Evolution, domače Niet, Mi2, Guštija, Happy Ol’Mc Weasle in Firefly ter hrvaško zasedbo Hladno pivo. Na elektronskem odru bo nastopil svetovno znani David MoralesATFC feat Lisa Millet, v prekrasno viniško jutro pa vas bodo popeljali še Magic Jay in Grant Richards.

Drugi dan festivala, v soboto 3. 8. 2013, bosta na glavnem odru nastopili že legendarni Plavi orkestar in Partibrejkers, poleg njih bomo slišali in videli šeImset, Manouche, Uroša Periča & The Bluenote Quartet & Pearlettes, Pera Lovšina s Španskimi borci in Denis & Denis. Elektronski oder bo zaznamovan s svetovno atakcijo Pendulum DJ Set & Verse iz slovite drum’n’bass ekipe Pendulum, z njimi pa še Hex, TheeJay in High on Heels.

Tretji dan, nedelja 4. 8. 2013, bo prav poseben večer! Neposredno pred izidom nove plošče se bodo predstavili svetovno znani predstavniki brit glasbe Skunk Anansie,  nato multikulturni in multizvočni Dubioza Kolektiv iz BiH, in šeBottomline, Los Explozivos, Sausages, Kill Keny in S.A.R.S. Dogajanje na elektronskem odru bo tudi vsebinsko zelo pestroJoachim Garraud prvič prihaja v Slovenijo, bil pa je producent Davida Guette, Deep Dish in drugih, prvič pa bo pri nas tudi Chris Lake, škotski didžej, je v zadnjih 6 letih prepotoval svet s svojimi vrhunskimi didžej seti. Večer bodo sklenili Vanillaz in Balearic Elegance.

Seveda bo na festivalu odlično poskrbljeno za jedačo in pijačo, tako na samem prizorišču pod številnimi objekti, kot tudi v festivalski trgovini – Shengy shopu. Tako boste na festivalskem prizorišču deležni zelo različne hrane, poseben meni je pripravljen tudi za vegetarijance, cene pa bodo od 2,50 do 5,00 EUR za že zelo obilne obroke, na voljo pa bodo tudi cela kosila. Cena piva na prizorišču bo zelo ugodna, 2,50 EUR, ugodne pa bodo tudi cene ostale pijače. Schengy shop pa bo pokrbel, da boste čez dan imeli vse potrebno na voljo: od potrebščin za osebno higieno, prigrizkov, sladoledov, repelentov, do sadja in seveda pijače; tako bo cena piva v shopu 1,50 EUR.

Spremljevalni program je tudi letos zelo bogat. V soboto, 3. 8., boste lahko spremljali predstavo »Rojen v Jugi«. Se še spominjate časov, ko je mleko teklo iz plastičnih vrečk, ko so se otroci veselili Živalskega kraljestva in ko je bil Dan mladosti res dan z veliko začetnico? Z dobro mero nostalgije nas bo v dan mladosti novega vsakdana popeljal Perica Jerković, eden najprodornejših stand-up komikov zadnjih let, ki ga je neusmiljeno kolesje usode iz Bosne prignalo na slovensko obalo. V dobri uri in pol nas bo potegnil v vrtinec svojih najudarnejših šal, ki so se kalile na preko šeststo nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini in celo v Veliki Britaniji. V nedeljo, 3. 8. Boste lahko videli stand up nastop Marine (Hrv) in domačega Pižame, ki vas bosta gotovo nasmejala do solz! Videli pa boste lahko tudi elementarno zvočno vizualno simulacijo Spawn From Fire – Odraz kreature do primarnosti (Šlosart in Kikiriki – One Woman Noise).

Med različnimi delavnicami naj omenimo delavnico »Spoznaj afriške ritme in bobne«, in je namenjena prav vsem, še posebej tistim, ki niste še nikoli igrali na bobne. Za dekleta pa bo tu še delavnica trebušnih plesov in kot vsako leto, bo tudi letos na koncu zaključena z nastopom na odru. Tu je še frizerska delavnica…., nato različne športne igre, zastonjski zabaviščni park (Space Trainer, XXL Box Ring, Človeški namizni nogomet …) in še veliko tega.

Več o Schengenfestu (prevozi, časovnice nastopajočih, druge pomembne informacije) na: http://www.schengenfest.si

Z vlakom 50 % ceneje ali brezplačno!

Vstopnico za Schengenfest lahko kupite v Infocentru na železniški postaji v Ljubljani, Celju ali Mariboru in prejmete bon za 50-odstotni popust za potovanje z vlakom za 2 osebi (velja do konca leta). 50 % ceneje potujejo tudi imetniki junijskih oz. julijskih šolskih abonentskih vozovnic.

 

Tridnevne vstopnice:

do 1. 8. 2013 – 78,00 EUR

na dan festivala – 83,00 EUR

 

Enodnevne vstopnice:

do 1. 8. 2013 – 32,00 EUR

na dan festivala – 35,00 EUR

 

Predprodajna mesta:
TIC Bela krajina, bencinski servisi Petrola, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium,

Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli …

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.koncerti.net

 

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Povezani članki: