Buba napoveduje A Place To Bury Strangers

A Place To Bury Strangers

A PLACE TO BURY STRANGERS
(noise pop/rock, shoegaze, post-punk – Brooklyn, NY, ZDA)

Da post-punk in novi val še zdaleč nista mrtva in pokopana, dokazuje tudi newyorški trojček A Place To Bury Strangers, čeprav morda samo ime namiguje ravno obratno. APTBS so v zadnjem času čedalje manj neznanci, saj so s svojim naelektrenim ter s kitarskim feedbackom močno podkrepljenim izrazom povzročili obilo kravala med pristaši ne najbolj izpostavljene rokovske glasbe. Spočeti pred dobrim desetletjem so prvenec dočakali v letu ’07, zgodnje obdobje pa zaznamovali zlasti z nesramno bučnimi koncerti, zaradi česar se jih je oprijela titula »kralji hrupa«. Vendar je že od samega začetka pod vso grmado zvočnih distorzij tičala zelo koncizna, omamna, skoraj popoidna plat njihove mrakobe. Nekatere skladbe so pravcate garažne pop mojstrovine, kar ne preseneča, saj so Strangerji veliki občudovalci škotskih Jesus And Mary Chain, a ob poslušanju posnetkov se večkrat zazdi, kot da gre za neke vrste izkrivljeno skupno seanso Suicide z The Stooges.

Trojica APTBS je večkrat uprizorila, da radi kopljejo predvsem po angleškem kitarskem d(r)onenju 80-ih, zato so z letošnjo malo ploščo Strange Moon – A Tribute To Dead Moon pripravili toliko bolj nepričakovano ekshumacijo. Z izvirnimi obdelavami benda Dead Moon so nas usmerili k (skritim) garažnim koreninam, s tem poklonom pa elegantno opomnili na to imenitno ameriško podtalno zasedbo, ki smo jo večkrat videli tudi pri nas in s katero nas je njega dni prek radijskih valov nonstop »pumpal« Marjan. In še informacija za vnete zbiralce – na oktobrskem nastopu bo dosegljiva povsem sveža in številčno omejena vinilka z naslovom A Place To Bury Strangers Loud And Live In 2012.

Petek, 11. 10. 2013 @ Channel Zero, Ljubljana

 

Postava:

Oliver Ackermann – glas, kitara

Dion Lunadon – bas

Robi Gonzalez – bobni

 

Albumi:

A Place To Bury Strangers (2007)

Exploding Head (2009)

Worship (2012)

 

Vplivi:

The Jesus & Mary Chain, Spaceman 3, Iggy Pop, Joy Division, Nine Inch Nails

 

Video:

You Are the One:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0-o4h-GFUqQ[/youtube]

Ego Death:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eN0j5xItIPg[/youtube]

 

Splet:

www.aplacetoburystrangers.com

www.facebook.com/aplacetoburystrangers

 

PREDSKUPINA:

BAMBARA (ZDA)

Bambara je rokovski bend iz Georgie, ki je nedavno osupnil in razburkal newyorški underground. Atenski trio je letos objavil prvenec Dreamviolence, njihov morbiden industrijski zvok pa opisujejo kot noise-gaze ali kot nekakšen hardkorovski “soundtrack” za filme Davida Lyncha. Skratka, sveže tempirana surrealistična bomba.

Bambara

“Complete, utter anguish has never sounded this good.” (Tiny Mix Tapes)

 

Splet:

www.bambara.bandcamp.com

www.facebook.com/bambara.band

www.twitter.com/bambaraband

 

Vstopnica: 10 € v predprodaji / 14 € na dan koncerta

 

Predprodaja:

– Info Škuc (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 18:00.

– Škuc Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

 

V predprodaji tudi vstopnice za koncert Efterklang!
10 € v predprodaji / 14 € na dan koncerta.

 

Povezani članki: