Vabljeni v Kranj na 7. Down Town Festival

Tovariš Strmoglavljen

Rock Bar Down Town v sodelovanju z Novim KLG-jem od 25. do 29. 9. 2013 prireja 7. Down Town Festival, ki bo klub temu, da je letos nekoliko okrnjen, vseeno postregel z dokaj pestrim glasbenim programom, modno revijo korzetov, impro predstavo in še čim. Glasbeni del pa bodo zapolnili bendi kot so Barka tone in bele plombe, Dani Kavaš, Tovariš Strmoglavljen, Dead Dildo Drome, Tanker (BiH) in GMB.

7. Down Town Festival
25.-29.09.2013
Dvorišče pred Rock Barom Down Town – Kranj

Več o programu in nastopajočih:

Sreda, 25.09.2013 ob 17.00
Down Town Second Hand Tržnica

Second Hand tržnica v sklopu 7. Down Town Festivala se bo zgodila v sredo 25. septembra 2013 od 17.00 ure dalje v atriju pred lokalom.
Na tržnici boste lahko kupili ali izmenjali second hand oblačila, kasneje pa si boste lahko ogledali še modno revijo korzetov.
Vsi tisti, ki bi radi sodelovali, menjali ali prodajali svoja rabljena oblačila najkasneje do petka (20.09.) pokličite na številko: 040 173 846 (Živa).Sreda, 25.09.2013 ob 21.00
Modna revija korzetovNovi KLG v sodelovanju s Korzeti Slovenija tokrat prvič v Kranju pripravlja modno revijo, kjer bodo predstavili majhen del sicer bogate ponudbe spletne trgovine Korzeti Slovenija. Pridruži se nam tudi ti in si oglej čudovita dekleta v zapeljivih korzetih za vse priložnosti. Večer pa bo glasbeno popestril Jurij Egzi Čotar (Requiem, Shutdown). Vstop prost!
https://www.facebook.com/korzeti.slovenijaFacebook dogodek: https://www.facebook.com/events/548631801873689/Četrtek, 26.09.2013 ob 20.00
KUD KIKS – Impro Šovdaun! (Gimnazija Kranj VS Gimnazija Franceta Prešerna)

Tokrat se bodo med seboj v gledališki improvizaciji pomerili dijaki Gimnazije Kranj in Ekonomske gimnazije Kranj! Prijateljska tekma. kjer bodo tekmovali prijatelji proti prijateljem na predstavi za prijatelje!!! Ob takih prijateljih ne rabiš sovražnikov!Gledališka improvizacija (impro) je oblika komedije, kjer se igralci na oder podajo brez scenarija in s pomočjo predlogov gledalcev, pred njihovimi očmi, ustvarijo komične igrane prizore.Vstopnina: 3€

Petek, 27.09.2013 ob 21.00
Kanavtorski-alter rock koncert: Barka tone in bele plombe, Dani Kavaš, Tovariš Strmoglavljen

Tovariš Strmoglavljen, kantavtorski projekt multiinstrumentalista Martina Ukmarja iz Sežane, je eksperiment improvizacije, alter folka, free jazza in psihadeličnega bluesa.
http://tovaristrmoglavljen.bandcamp.com

Dani Kavaš je prekmurski hardkorovski kantavtor, lahkotni anarhist, težkokategorni pesnik, utemeljitelj rentgentskega stripa, folklorni razkristjanjevalec, ustanovitelj in vodja Društva za slovansko malomeščansko umetnost in zavojevalec Balkana.
http://wordpress.kavasdani.org

Kvartet Barka tone in bele plombe je nabran z vseh vetrov, sicer stari znanci domačega glasbenega podtalja, je svojo videnje kitarske godbe predstavil na odličnem, nad-žanrskem prvencu Jasna slika, črni oblak. Plošček zaznamujejo raznorodni glasbeni vplivi, rockovsko igrivost, punkovsko udarnost in jazzovsko senzibilnosti odlično nadgradijo lirični presežki ter samosvoja interpretacija Danija Kavaša. Zasedbo sestavljajo Dani Kavaš (vokal), Andrej Fon (kitara), Martin Ukmar (kitara) in Jaka Berger (bobni).
http://barkatoneinbeleplombe.bandcamp.com

+ DJ program

Vstop prost!

Sobota, 28.09.2013 od 10.00 dalje
Down Town Umetniška Tržnica                       

Umetniška tržnica se letos ponovno vrača v atrij lokala. Tudi letos boste na tržnici lahko kupili unikatne izdelke kranjskih ustvarjalcev. (oblačila, nakit,…)
Hrane, pijače in seveda dobre glasbe ne bo manjkalo.

Vstop prost!

Sobota, 28.09.2013 ob 20.00
Metal koncert: Dead Dildo Drome, Tanker, GMB

Na tradicionalnem metal večeru bo poleg domačih Dead Dildo Drome in GMB nastopila tudi sludge/stoner metal zasedba Tanker iz Banja Luke. Za skupino lahko brez dvoma rečemo, da gre za več kot uspešen balkanski odgovor na ameriško zvezdniško zasedbo Down, kateremu so fantje dodali še ščepec svojega “južnjaškega” temperamenta, odlikuje pa jih tudi odličen oderski nastop. Tanker bodo predstavljali skladbe s svojega debitantskega EPja Sorrow Drives The Will iz leta 2010, kot tudi sveži material s prihajajočega studijskega albuma Shores Of The Weeping Willow, ki naj bi izšel v kratkem. Za pravo dozo metalskih hitov in draženje vaših sluhovodov bosta po koncertu poskrbela didžeja Keptn in HellFucker!!!

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/355201394614132/

Dead Dildo Drome je skupina, ki v svoji sredini šteje člane, ki prihajajo iz nekaterih uveljavljenih domačih zasedb kot so Leaf-fat, God Scard in Language Of Thought Hypotesis. Band so v začetku tvorili Robert, Damir in Enej, ki so začeli s pisanjem materiala. V decembru 2009 se jim je na kitari pridružil še Andraž (God Scard), avgusta 2010 je vlogo basista prevzel Žiga Jerič (All Across) in od takrat naprej band v polnem pogonu dela na materialu, ki ga v živo predstavlja na turnejah po Sloveniji, Avstriji, Hrvaški, Nemčiji, Belgiji, Luksemburgu, Franciji in Madžarski. So tudi redni in obvezni gostje festivalov po Sloveniji in tujini. Odre so si delili že z svetocno zanimi skupinami kot so Soulfly, Parkway Drive, Cataract, Vulture Industries, Benighted, Superbutt ter mnogimi drugimi… Glasba Dead Dildo Drome je prelet sodobnega metala, ki v sebi združuje prvine death metala, black metala in metal cora, svojevrstna interpretacija samih glasbenikov pa skladbam daje poseben pečat. Člani banda žanrsko predhodno prihajajo iz precej različnih bandov, združila pa jih je skupna ljubezen do ekstremnih struj metal glasbe. Doprinos vsakega člana posebej zaradi zgoraj omenjenega dejstva na band vsekakor deluje pozitivno pri samem ustvarjanju.
https://www.facebook.com/deaddildodrome
http://www.myspace.com/deaddildodrome

Sludge/stoner metal zasedbo Tanker iz Banja Luke v Bosni in Hercegovini so kot stranski projekt leta 2008 ustanovili člani tamkajšnjih skupin Monument, Revolt in AntiDope. V relativno kratkem času so prispevali ogromen doprinos k promociji metal in alternativne glasbe v svoji državi, uveljavili pa so se tudi že širom bivše Jugoslavije in drugje. Najbolj izstopata njihova nastopa na velikih festivalih, kot sta Wacken Open Air 2011 in Exit, bili pa so tudi predskupina finske zasedbe Apocalyptica, s katerim so skupaj turali po Evropi. S krajšo turnejo so se prvič v Sloveniji predstavili letos spomladi.
http://www.facebook.com/tanker.metal.music
http://tanker.bandcamp.com

GMB je nova kranjska death/thrash metal zasedba, ki sta jo leta 2011 ustanovila kitarist Klemen Govekar (Armaroth) in bobnar Anže Podobnik, kmalu pa sta se jima pridružila še Nika Krmelj na basu in David Orehar na vokalu. Skupina bo kmalu izdala svoj prvi demo zapis Gore Obsessed Violent Exhibition, ki je nastal v produkciji Trainstation Squata (Darči Kruševac).
https://soundcloud.com/klemen-govekar/gmb-nebelscheinwerfer-gore

Vstopnina: 5€

Nedelja 29.09.2013 ob 18.00
Šport in družabne igre: Turnirji v taroku, pikadu, ročnem nogometu. Prideš, se prijaviš, igraš!

Prijavnina: 1€

Vstopnino poravnate ob vhodu na prizorišče!
V primeru dežja se Metal koncert prestavi v Trainstation Squat Kranj, ostali program pa se preseli v prostore lokala oz. odpade.

Projekt podpirajo: Rock Bar Down Town, Novi KLG, iLAB – Idejni laboratorij, KŠK – Klub študentov Kranj, KUD KIKS, KUD Subart, Mestna občina Kranj

Povezani članki: