Bambi Molesters v Menzi pri koritu

Bambi Molesters

Ljubljana / Menza pri koritu
2. 10. 2013

Pa smo le doživeli! Govorim o dveh težko pričakovanih stvareh. Prva je zadnji del nanizanke Breaking Bad in druga koncert Bambi Molesters. Rednim bralcem portala Rock On Net in/ali spremljevalcem omenjene serije je kontekst obeh navedenih dogodkov jasen. Drugim pa naj obrazložim, da je bil, sicer že dobro desetletje star komad, Chaotica v eni izmed zadnjih epizod Breaking Bad, katere prav zadnji del smo videli v ponedeljek. V sredo pa so, končno, na oder Menze stopili Bambi Molesters.

Večer se je začel s šovom one-man benda King Automatic. Virtuoz je upravljal sempler, igral na bobne in kitaro, s katero je znal tudi pošteno udariti  po činelah. Njegov dobro uro trajajoč nastop je potekal v pretežno garažno rockenrollovski, tudi blues maniri. A nikakor ni bil žanrsko omejen, zaključil je v presenetljivem ska tempu.

Med luftanjem pred Menzo, na prehladnem slovenskem zraku, so nas v notranjost, na popotovanje po (vroči!) kalifornijski obali, kmalu poklicali prvi kitarski zveni Wanganui. Zadaj bobnar, ob strani klaviature, spredaj pa trio, ki, poleg nespornega glasbenega talenta, skrbi še za vizualno zadoščenje. Pravi ples kitarskih vratov in samo ena Lada. A ne bodimo površinski. Vrstico višje omenjeni talent opevamo že skoraj dvajset let in težko je dodati kaj novega. Predanost, uigranost, prepričljivost, magičnost. Peterici na odru se je v četrtem komadu, Last Ride, pridružila še trobenta in dodala češnjico na tortico, v katero pa smo zares zagrizli pri naslednjem, epskem Siboney. Skupina se je na tokratnem koncertu bolj zatekala k starejšim albumom kot v zadnjih nekaj letih, v letih po zadnjem izdanem albumu As the Dark Wave Swells. Postregli so pravim presekom svojega dolgega ustvarjanja. In publika jim je jedla z roke. Uživali smo do konca, do treh koncev, če sem natančnejša, saj smo jih po prvem bisu uspeli priklicati še enkrat.

Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Uroš Škrjanc

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.