Bradati rockerji Red Fang končno v Ljubljani

Ljubitelji težkih riffov, počasnih ritmov, prekajenih vokalov in besedil, ki zadevajo (!) vse žive teme, a so še vedno zappatovsko poetična, prihaja koncert, ki ga boste večno pomnili.

Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani se bo 2. 2. 2014 namreč tresel pod težo zasedb Red Fang, Lord Dying ter The Shrine. Ker pa je do takrat še dolga se lahko prej veselimo še novega albuma Whales And Leeches, ki izide 15. oktobra.

Red Fang (Relapse Records) prihajajo iz prestolnice hipsterjev, Portlanda (Oregon, ZDA). A da ne bi zveneli kot ljudje, ki so vse počeli, še preden je to postalo kul in jamrali o vsem živem, so Red Fang zagrabili debel zvitek marjance, prižgali orange box, dolili še šilce viskija in ko je prostor bil ravno prav zakajen, lampe pa ogrete, so padli težki, sludgeovsko in dumovsko obarvani riffi. Black Sabbath, baby! Od takrat so izdali dve plati, v času tega koncerta pa bodo pod palcem imeli že tretjo, Whales And Leeches, ki v moči sploh ne zaostaja za prejšnjima dvema.

Družbo jim bodo delali spiritualno, a prav tako dimno obarvani Lord Dying (Relapse Records). Iz istega mesta. In z imenom, ki nam da vedeti, da bomo poslušali temačno obarvano glasbo, prepredeno s težkimi vokalnimi izpadi, kitarskimi masivnostmi in bobnarskim pogrebnim maršem. In predstavili bodo plato Summon The Faithless.

Koncert bo odprl iz Anglije prihajajoči trio The Shrine, ki je zvokovno nekje tam kot Black Sabbath, Angel Witch ipd., oblačilno pa gotovo v svetu Leeja Doriana iz Cathedral.

Vstopnice za tole so že prek On-Parole .

Povezani članki: