Mr. Moonlee streže Banana split

Kleemar & Trus!

Mr. Moonlee obljublja, da vam pozimi ne bo spodrsnilo na ledu, ampak na bananinem olupku! Mr. Moonlee je precejšen sladkosned, a to se mu na liniji niti ne pozna, saj se ves čas ukvarja z izumljanjem novih receptov, kako potešiti glasbene sladokusce. V decembru priporoča visoko kaloričen Banana split, ki ima preprosto recepturo; banano razrežemo na polovico, eno polovico poravnamo na panonsko os, jo prelijemo z organsko plesno elektroniko in potresemo z narezanimi sampli in zvočnimi koščki analognih sintetizatorjev. Na drugo polovico položimo doma narejeno ustvarjalno logiko ter jo prekrijemo s popraženo igrivostjo postpunka in ravno prav hrustljavo zapeljivostjo trashy popa. Postrežemo na vinilni 12 inčni posteljici.

Vinilna plošča “Banana Split”, na kateri bodo združili moči Kleemar in TRUS! ter bo izšla v sredini decembra v sodelovanju med Moonlee Records in God Bless This Records, prihaja kot dvojno pozitivno presenečenje.

TRUSovska energija je bila očitno dovolj dober razlog, da se je enfant terrible prekmurske IDM elektronike Kleemar (Matej Končan) kot po blažjem čudežu odločil izdati fonografski prvenec, ki ga čakamo že 10 let. Kleemar svoj album objavlja le nekaj mesecev po odhodu iz hrvaško-slovenske skupine Lollobrigida, kjer je bil aktiven kot klaviaturist, s čimer se ponovno podaja na klubske odre, začenši s promocijskima koncertoma v rodni Murski Soboti in v Ljubljani.

Plodoviti in še vedno sveži trio TRUS! so po odlično sprejetemu prvencu “First Step” (Založba Radia Študent in Moonle Records, marec 2013) dodobra shodili in jo polni ustvarjalne vneme mahajo naprej – k že drugi letošnji izdaji. V dobrem letu je skupina, ki je bila v l. 2012 sprejeta med šesterico klubskih maratoncev Radia Študent, obredla večino domačih in ducat tujih klubov. Razigrana trojka (Jelena Rusjan, Boštjan Simon in Marko Lasić) na koncertih dokazuje, da se jim pretekla odrska aktivnost dodobra obrestuje in tudi z novim albumom obljubljajo vihravo in udarno koncertno izkušnjo.

Navihana in pisana druščina bo skupaj z Mr. Moonleejem in pubeci iz prekmurske založbe God Bless This Mess poskrbela, da se konec leta ne bo opazilo finančne krize in zadolženosti treh decembrskih dobrih mož. Ko vam pade cukr, je tu Banana split!

Povezani članki: