Pridi na Špil ligo!

Špil liga

Kino Šiška letos začenja s prvo ligo dijaških bendov. Serija osmih dogodkov se bo odvijala vsak mesec, vse do maja prihodnjega leta, predstavilo pa se bo 15 mladih dijaških bendov. Prvi špil bo v dvorani Komuna že ta petek, 25. oktobra, ob 20. uri. Vstop na dogodek pa je brezplačen.

ŠPILajo:

Iz Zasavja prihajajo Koala Voice, ki so si z udeležbo na različnih festivalskih razpisih že nabrali nekaj kilometrine. Žanrsko pravijo, da se vrtijo med alternativnim in indie rockom, dodajo pa tudi disco ritme.

Drugi bodo špilali dečki, ki poslušajo Arctic Monkeys in The White Stripes, prvič pa so na odru stali v  Menzi pri Koritu. Lynch pravijo, da si želijo letos nabrati dovolj avtorskega materiala, ker bi izdali EP.

Sober Assault so najbolj glasni v petkovem izboru. Muziko že eno leto ustvarjajo v zaklonišču v Grosuplju in odločili so se, da je čas za svet. Da Slayer, Kreator in Sepultura ne bodo v strahu za pomladek. Med drugim si želijo, da jih polajkate na Facebooku.

O zmagovalcu bodo odločali glasovi strokovne komisije in občinstva. Strokovno komisijo, ki bo bende spremljala od začetka je v sestavi: Izak Košir (The Toronto Drug Bust), Melanija Fabčič – Melle (Werefox) in Žiga Klančar (Radio Terminal), gostujoči član pa bo na prvem špilu Miha Guštin Gušti.

Občinstvo bo svoje glasove oddalo z SMS glasovanjem. V petih tekmovalnih večerih bomo dobili 10 polfinalistov, s še tremi špili pa bo znan zmagovalec. Zmagovalcu se obetajo trije profesionalno posneti komadi s pomočjo SAE Instituta Ljubljana, nastop v Kinu Šiška, nagrada Slovenskih železnic in paket ORTO bombastic.

Povezani članki: