Decembrski nabor Dirty Skunks koncertov

Death Angel

Ker je december pač veseli december in se dela na polno vam Dihurčka pripravljata kar nekaj poslastic, s katerimi lahko veselo zaorjete v leto 2014.

Že prvega decembra vabita na angele smrti – kalifornijske kultne thrasherje Death Angel. Death Angel so zasloveli s prvimi ploščami kot mlad in zelo energičen ameriški thrash metal bend, ampak z leti niso prav nič izgubili svojo mladostno energijo. To dokazuje tudi novi album The Dreams Call For Blood, ki je izšel oktobra prek založbe Nuclear Blast. Vsekakor pa vas v živo čakajo še hiti iz kultnih albumov Ultra-Violence in seveda Act III, da predzadnjega norenja v obliki albuma Relentless Retribution sploh ne omenjamo. Z njimi bodo nastopili nemški tehnični death thrasherji Dew-Scented, ki že dobrih 20 let ustvarjajo agresivno glasbo in izdajajo odlične albume. Tako kot vedno nas pričakuje tornado metalskih komadov in temu primeren kaos pod odrom. Koncert bodo odprli Adimiron ter italijanski norci Extrema, ki so letos izdali res dober thrash metal album.

Trash vode pa bodo branili še eni Američani. V Slovenijo se namreč 11. decembra vračajo ameriški thrasherji Havok. Havok, udarni thrash metal kvartet, je do zdaj izdal tri plošče, od izida drugega albuma Time Is Up naprej, pa so prodrli v stalni obtok turnejskih udejstvovanj, v sklopu katerih so Slovenijo obiskali že dvakrat. A vedno kot predskupina. Po izidu albuma Unnatural Selection pa je prišel čas, da Havok postanejo ”ta glavni”, tako da bodo Evropo prvič obiskali kot ”headlinerji”. Zato lahko v Orto baru, kjer bodo igrali skupaj z Angelus Apatrida in Savage Messiah.

16. decembra bo Gala Hala doživela totalen extreme metal napad, saj se vračajo Marduk. Čeprav so nas švedski vojno obarvani black metalci Marduk obiskali že večkrat, bomo nastop gotovo pomnili. Namreč, v celoti bodo odigrali kultni blitzkrieg album Panzer Division Marduk. Ker pa leto 2013 obeležuje tudi 20. obletnico kultnega albuma Those Of The Unlight, bodo tudi tega odigrali v celoti. Ker je Panzer Division čisti black metal album, Those … pa je nekje na meji med klasičnim skandinavskim death metalom in takrat še razvijajočim se blackom, je primerno, da z Marduk pridejo še ene staroste, tokrat skandinavske death metal scene, in sicer Grave. Švedi že od leta 1986 (ko so bili znani kot Corpse) utelešajo death metal. Nazadnje so svet navdušili z albumom Endless Procession Of Souls, njihov najbolj svež izdelek pa je EP Morbid Ascent.
Koncert bodo polepšali tudi Valkyrja, black metalci, ki nimajo nikakršne zveze s paganizmom, Vikingi itd. – in decembra bodo predstavljali novembra izdan album The Antagonist’s Fire. Ob njih bodo žgali še Death Wolf, švedski horror punk/heavy metal kvartet, ki se je nekoč proslavil pod imenom Devil’s Whorehouse in v katerih pravzaprav Morgan iz Marduk izživlja svoje misfitsovsko obarvane fantazije.

Sredi decembra  vas čaka tudi nova edicija Drunk In Publik, v Orto baru bodo nastopili Dreamwalk, Trash Candy in  White Stain.

Zdaj že tradicionalna kadilnica Of Death pa bo prvi večer postregla z  Incarnated in AlmostRage. Proti koncu decembra pa bo kadilnica zaživela v novoletni žurerski podobi zasedbe Space Unicorn On Fire. Odštekani fantje, ki so s svojim premiernim koncertom v okviru Kadilnice Of Death razprodali Orto Bar in se izstrelili med zvezde. Vesoljski samorogi slovijo po energičnem performansu in izvenzemeljski žurki, s čimer so si hitro prislužili tudi nastope na festivalih MetalDays in Paranoid Mania, tokratni četrtek pa bodo slavili obletnico svojega prvega nastopa. To bo koncert, vreden ogleda! Vstopnina za koncert, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, kot vedno znaša 4 EUR, s člansko izkaznico pa je vstopnica brezplačna. Pred, med in po koncertu bo v Kadilnici Of Death potekal tradicionalni prednovoletni žur, na katerem bo za pester nabor metal hitov skrbel DJ Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated), obiskal pa nas bo tudi Metal Dedek Mraz, ki bo obiskovalcem razdelil polno vrečo metalskih darilc. Jebeš silvestrovo! Najboljša (pred)novoletna žurka je v Kadilnici Of Death!

 

Povezani članki: