Za Metaldays 2014 potrjeni Benighted, Opeth, Tiamat, Aborted, Moonsorrow, Soen in Cripper

MetalDays

Metaldays je do sedaj potrdil My Dying Bride, Obituary, Amorphis, Borknagar, Prong in Grave. Sedaj pa na seznam dodaja še bende kot so Benighted, Opeth, Tiamat, Aborted, Moonsorrow, Soen in Cripper.

Opeth – Švedska zasedba, ki je v dveh desetletjih svojega delovanja prepričljivo manifestirala neizprosno predanost napredovanju, premikanju mej metal glasbe ter neprenehnemu strmenju za novimi dimenzijami estetike in popolnosti, se vrača v Tolmin. Ne dvomimo, da vas bodo Opeth tudi tokrat popeljali na nepozabno potovanje od skandinavskega death metala, prepojenega s temačno romantiko, do mogočnega in mističnega glasbenega izraza novejših del. Opeth so zagotovilo za (progresivno) metal potovanje v najvišjem razredu, zato si nikar ne privoščite ostati brez vozovnice!

Moonsorrow – Se drznete podati na križarski pohod s finskimi prvaki epskega heathen metala? Čaka vas pot v svet brez sija sleherne zvede, v svet, kjer vladajo opustošenje, obup in smrt. Prepustite se kinematski izkušnji, prepleteni s finsko romantiko in poganstvom, na katero vas Moonsorrow vabijo na festival.

Tiamat je dragulj švedske metal scene, katerega s stremenjem po novih glasbenih obzorjih že preko dve desetletji brusi vodja zasedbe in mojster besede Johan Edlund. Na potovanju od death metala do gothic metal / rocka se je Tiamat kot kameleon na vsakem izmed desetih albumov prelevil v nekaj svežega in zanimivega. A tista hipnotična in obskurna temačnost, s katere se napaja Tiamat, ostaja. Za vedno! Zato je boste brez dvoma deležni tudi na festivalu.

Aborted – Ta pohabljajoči kvintet je edini pravi odgovor, ko si boste zaželeli masaže sluhovodov z nožem. S sedmimi albumi za pasom in novo mojstrovino “The Necrotic Manifesto” v delu dokazujejo, da ne poznajo miru in počitka. Aborted so sinonim za čisto blaznost, ki para možgane. Udeležite se njihove disekcije in spoznajte izkrivljeni svet umetnosti umora.

In Solitude – Recept teh mladeničev je dokaj preprost: vzameš najboljše iz bogate dediščine heavy metala, dodaš ščepec okultizma in magičnosti ter vse skupaj odigraš z žarom in svežino sodobnosti. Trije odlični albumi v petih letih dokazujejo, da retro pristop k heavy metalu nikakor ni dolgočasen, če le dovoliš, da se skupaj zlije najboljše iz preteklosti in sodobnosti.

Benighted – Dobro vino, bagete in temačni filmi niso vse, kar ima ponuditi Francija. Ta država premore tudi kar nekaj odličnih skupin in ena od teh je nedvomno brutal death metal mašina Benighted. Na METALDAYS vas vabijo v blodnjak morbidnosti, norosti in krutosti. Obstaja le eno zatočišče: Asylum Cave.

Cripper so v Tolminu že večkrat stopili na oder. V letu 2014 bodo pa prvič, in to zasluženo, zavzeli glavni oder. V festivalski sezoni 2014 bodo Cripper pocrkljali svoje privržence, saj bodo med drugim odigrali nekaj novih in še neobjavljenih komadov iz prihajajočega albuma. Veselimo se novih tehničnih poslastic, ki nam jih bodo servirali fantje in punca iz Nemčije. Vsekakor je zabava z Britto in njenimi fanti taka kot zmeraj: razburljiva, poskočna in vroča.

Soen – “Melodična, težka, zapletena in drugačna” so besede, s katerimi ustanovni član Martin Lopez (menda se ga spomnite iz Opeth in Amon Amarth) opisuje glasbo, ki jo ustvarjajo Soen. Na prvo poslušanje je morda siva in mračna, a pod monotono površino se skriva njena resnična moč. V kolikor vam je všeč progresivni metal, začinjen s kančkom unikatnosti.

Povezani članki: