Dobesedno – Fest!

JagerFest

Letošnja zimska edicija zabave z najbolj znanim zeliščnim likerjem na svetu je bila drugačna, kot smo jo bili vajeni so sedaj. Vrhuncev večera je bilo več, med njimi pa zagotovo nastop energične 16-članske zasedbe Blaskapelle Brass Band, ki se je v kombinaciji ognjevitega barman showa  končal s t i. »champagne shower«.

Ko urbano sreča ruralno

Sinoči se je v slovitem ljubljanskem klubu Cirkus odvila zabava priljubljenega likerja, ki je tokrat poskrbela za popolno preobrazbo in odmik od videnega do sedaj. Če so bili na preteklih ExcessDNite zabav v ospredju slavni didžeji iz sveta elektronske glasbe in če smo na Access D Secret odkrivali tančice skrivnosti v družbi zapeljive Miss J, je tokratni Fest postregel z bendom v živo ter dih jemajočimi akrobatskimi točkami najboljših barmanov v Sloveniji.

V zimski ediciji  so se  organizatorji poigravali z novimi idejami in tako v skladu s pravo bavarsko zabavo popolnoma spremenili scenografijo kluba Cirkus, ljubke hostese pa oblekli v prave bavarske noše s pridihom belih čipk ter oranžnih odtenkov. A največje presenečenje je bil glasbeni izbor, saj so snovalci postregli z eksplozivnim nastopom t.i. medeninastega benda iz Nemčije, ki šteje kar 16 članov. Zasedbi je v preteklem letu na svetovnih festivalih uspelo na noge spraviti kar 60.000 ljudi, in tudi sami smo se kaj hitro prepričali, da se nam obeta divjih ritmov in glasne glasbe polna noč. Prvič v Sloveniji smo tako bili priča živemu nastopu zasedbe Blaskapelle Brass Band, ki je v kar treh glasbenih nastopih postregla z mešanico energičnega preigravanja največjih svetovnih elektronskih in pop uspešnic na razna pihala, trobila in bobne. In kako najlažje opišejo svoj nastop? »Naš nastop je hiter, vznemirljiv, kot da bi Skrillex lovil Michael Jacksona po Seven Nations Army s priokusom Gangnam Styla!« V opisu niso pretiravali in glasbeno presenečenje je bilo izjemno; ko so tube in tromboni sozvočno napadli notno črtovje hitov kot so Sexy Bitch (David Guetta), Smells Like Teen Spirit (Nirvana) in večni plesni hit Dirrty od Christine Aguilera, se je od začudenja med nepripravljenim občinstvom povesila marsikatera čeljust. Od danes dalje si namreč pihalne zasedbe predstavljamo drugače.

Znanih obrazov ni manjkalo

Tudi tokrat smo na dogodku zasledili veliko znanih obrazov iz slovenske družabne scene. Najbolj opazni so bili pevec Omar Naber, Špela Jereb, košarkar Sani Bečirovič, modna mrha Manja Plešnar, DJ Alex Cvetkov, pevka Manca Špik in najbolj znan slovenski DJ pri nas in v tujini – Umek.

Visoko v zraku

Za pravo akrobatsko poslastico so poskrbeli najboljši slovenski barmani, ki so za vse obiskovalce priredili poseben barman shov in pokazali, da se lahko najljubše koktajle kot sta Fresh in Q meša na zelo inovativne načine. Vrhunec večera je bil zagotovo tudi t.i. champagne shower, ki so ga gostje doživeli ob akrobacijah vrhunskih mojstrov in ni naključje, da jih je sredi mokrega presenečenja spremljal komad filma The Great Gatsby, z jasnim sporočilom: A Liitle Party Never Killed Nobody.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.