Kleemarjevo ročno delo »Made in My Hand«

Kleemar - Made in My Hand

Pred meseci je kleemar alias Matej Končan, enfant terrible domače IDM elektronike, na spletu objavil skladbo »Bored of Canada«, ki bo v nekoliko drugačni verziji ujeta tudi na njegovem prvencu »Banana Split« s katerim se bomo uradno posladkali 17. decembra. Pred uradnim izidom plošče, ki si jo kleemar deli z zasedbo TRUS!, pa Moonlee Records in God Bless This Mess Records ne skrivata veselja, ko v posluh ponujata kleemarjev prvi singl »Made in My Hand«.

Ta se v samem imenu ne igra z dovtipom na račun iskanja glasbenih referenc, početje, ki ga v kali zatre »Bored of Canada«, temveč, zopet hudomušno, postavlja v ospredje samosvoj produkcijski izraz. Glasba, ki jo ustvarja v studijski osami in lastoročno, prinaša subtilno toplino ter mehko in sanjavo zvočno krajino zavito v prekmursko melanholijo.

Kako v živo zveni iskrivo preigravanje kleemarjevega svežega materiala, bo moč izvedeti na promocijskih koncertih ob izidu plošče, in sicer 20.12.2013 v Klubu Gromka v Ljubljani ter 21.12.2013 v njemu domačem MIKK-u v Murski Soboti.

Povezani članki: