Na Dunaj prihaja prava peklenska karavana

Behemoth

Vstop v leto 2014 bo začinjen z mračnim pridihom, saj bo že v drugem mesecu, točneje 21. februarja v avstrijsko prestolnico zaneslo pravo peklensko karavano. Koncert se bo dogodil v Gasometru.

Na co-headlinerski turneji so se namreč znašli kontroverzni poljski velikani BEHEMOTH, ki v kratkem obljubljajo novi album The Satanist in so znani tudi po tem, da s svojim nastopom nadvse jezijo mračnjaške strice na čelu (poljske) rimskokatoliške cerkve, ter angleški veterani CRADLE OF FILTH, ki so v devetdesetih s kultnim albumom The Principle of Evil Made Flesh dokazali, da avtentičen black metal ne prihaja nujno iz Norveške. Prihajajoča turneja bo tako zaznamovala 20. obletnico tega albuma, kar bi znalo razveseliti prenekaterega oboževalca zgodnjih let skupine – ki se je po tem, ko je band začel pluti v vse manj ekstremne in posledično širši publiki bolj dostopne vode, oddaljil.

Ker pa, ko ima hudič mlade, jih ima zmeraj več, predhodno omenjena banda ne prideta sama, ampak v spremstvu kar treh predskupin. Prvi so švedski IN SOLITUDE, ki jih nemalokrat primerjajo s kultnimi Mercyful Fate, sledijo jim kolumbijsko-ameriški veterani INQUISITION, ki bodo predstavljali najnovejši izdelek Obscure Verses for the Multiverse  in true norwegian black metal bend SVARTTJERN, ki bo kmalu izdali album z naslovom Ultimatum necrophilia in je lociran v norveški prestolnici.

Vstopnice že na voljo!

Povezani članki: