Nova imena na MetalDays 2014!

Festival, ki ni največji le v Sloveniji, ampak je postal dobro zasidran v Evropi, ter glede na obiskovalce tudi po celem svetu, najavlja nove nastopajoče. Gostili bodo nemške Kadavar, ene od najvidnejših predstavnikov retro rocka, ki zadnja leta na veliko osvaja občinstvo po celem svetu. Rock ‘n’ rolla seveda ni nikoli dovolj zato so naboru dodali še Valient Thorr. Tisti, ki prisegate na heavy metal v klasični maniri, se boste gotovo razveselili novega upa nemškega heavy metala, Alpha Tiger.

Metaldays še pravi, da najavlja paket, za katerega upa, da bo postal tradicionalen, saj v njem predstavlja skupine iz bivše Jugoslavije, ki so že kar nekaj časa aktivne in bodo zasluženo dobile priložnost, da se predstavijo občinstvu našega festivala. Letos so te tri skupine: Alogia iz Srbije, Inciter iz Hrvaške in Metalsteel iz Slovenije. Njihov partnerski festival Bloodstock Open Air (VB) pa letos pošilja enega od svojih obetavnih novincev – Cruel Humanity. Kot je v Tolminu običajno že od nekdaj, so tudi letos dobili še eno priložnost skupine, ki so se leto poprej najbolje odrezale z svojimi nastopi. Tako boste lahko ponovno pozdravili Rest In Fear, Space Unicorn On Fire in Within Destruction.

Valient Thorr: Zunajzemeljski člani Valient Thorr so rock ‘n’ roll odrešeniki z Venere. Prestopili so solarni sistem, da nas Zemljane opozorijo na naše napake. Pristali bodo na Metaldays in nam z udarnimi bobni in parajočimi kitarami posredovali sporočilo odrešenja. S seboj prinašajo dobro mero humorja v besedilih, ki spodbujajo razmišljanje in sposobnost, da z malenkostnimi čarobnimi pripomočki pričarajo video posnetke iz vesolja. Naj vas Valient Thorr prežarčijo na vesoljsko zabavo na Metaldays!

Alpha Tiger: Predstavljajte si, da vam je uspešno uspelo mižati cel koncert (mosh na ta način je zelo zabaven) in niste mogli verjeti, da ste pravkar slišali enega najboljših tradicionalnih heavy metal koncertov. Ko ste odprli oči, ste videli, da fantje na odru izgledajo premladi za tako stopnjo profesionalizma in kvalitete. No, Alpha Tiger zagotovo vedo, kako zveni dobra glasba. Odre evropskih klubov so dodobra stresli tudi že kot predskupina W.A.S.P. – Alpha Tiger so ena najbolj popularnih nemških zasedb, ki se dviguje iz undergrounda. Njihova glasba je heavy metal na najboljši način – prepojen z mlado krvjo in žarom.

Alogia: Nebo parajoče kitare po vzoru najeminentnejših kitarskih junakov, bliskoviti solo deli, močna klaviaturska atmosfera in v prostranih višavah vladajoč vokal. To so lahko le srbski prvaki melodičnega metala Alogia. Tokrat lahko na Metaldays uživate v predstavi perfekcionistov in glasbenikov, ki brez dvoma vedo, kako se inštrumentu streže. Ste pripravljeni na progresivni power metal, katerega naredi posebnega prav prefinjeno vnešen balkanski patos? Prisluhite torej Alogii in njihovim zgodbam o času, življenju, umetnosti in sanjah.

Rest In Fear: Veliko je melodičnih death metal zasedb, a eksplozije, ki prihajajo iz ojačevalcev avstrijskega seksteta Rest In Fear, to zasedbo dvignejo iz povprečja! Rest In Fear pokrivajo izrazito širok slogovni razpon, od progresivnih zvokov do elementov iz ekstremnih sfer. S tem vsakega metalca pripravijo do gibanja pod odron. Objavili so krasen prvenec “Insert Yourself” in verjamemo, da se bodo v Tolminu predstavili v najboljši luči. Lani so udarili na glavnem odru in vsakdo, ki jih je videl, jih tudi letos ne bo hotel zamuditi.

Space Unicorn On Fire: Ta ježa bo vroča, saj vas bodo Space Unicorn On Fire popeljali na divje popotovanje, ki bo prebudilo vaša sanjarjenja in vas potegnilo v samo središče njihovih norih idej. Ni važno, če surfate na morskem psu ali skozi vesolje letite na prašiču ali greste kegljat z racami … No, dobro. Tu je domišljija malo podivjala … Dobra doza vesoljskega samoroga bo prinesla olajšanje. Fantje imajo celo lasten žanr, pa še zabavati se znajo, kar je najpomembneje. Tega nočete zamuditi

Within Destruction: Within Destruction so zagotovo eden najbolj delovnih bendov v Sloveniji. V svojem kratkem delovanju so svoje privržence že prepričali s prvencem From The Depths, sedaj pa pripravljajo nov album, ki bo še jasneje pokazal njihovo predanost brutalnemu in navitemu death metalu s corovskim pridihom. Na Metaldays smo jih gostili že lani in so nas tako prepričali, da smo jih v goste povabili tudi letos. Razgrajanje Within Destruction se širi kot kuga, nikar se jim ne upirajte.

Kadavar: Potovanje v preteklost ni več nobena znanstvena fantastika, temveč popolnoma izvedljivo potovanje, na katerega vas lahko popelje tudi berlinski trio Kadavar. Ta zasedba ustvarja rock na pristen način, kakršnega se še spomnimo iz starih dobrih časov, ko je glasba še bila umetnost. Glasbeno sliko Kadavar jasno vodijo rifaže klasičnega rocka, njim so dodali nekaj dooma iz sedemdesetih in vse skupaj začinili z ravno pravo mero psihadelike. Kadavar vas zlahka začarajo, saj so pristni, prizemljeni, topli in intenzivni. Ne upirajte se njihovemu uroku, raje se jim pridružite na pobegu iz 21. stoletja!

Metalsteel: Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na petih albumih, še najbolj dovršeno in ostro na letošnjem “This Is Your Revelation”. Heavy metal izpod rok in glasilk Metalsteel je nadvse primerna glasbena kulisa za vaše norenje na letošnjem Metaldays festivalu. Dovolite, da vam Metalsteel razodanejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren heavy metal!

Cruel Humanity: Vsi, ki so vam všeč zgodnji Satyricon in Dimmu Borgir, ne zamudite te britanske zasedbe. Glasba Cruel Humanity se giblje med black, death in doom metalom. Temu dodajo še ščepec epskosti in pošteno porcijo klaviatur. Na Metaldays ne prihajajo samo kot predstavniki novincev britanske scene, ampak tudi kot predstavniki našega festivalskega partnerja Bloodstock Open Air (VB), na katerem so nastopili že dvakrat. Nikar jih ne zamudite, saj obljubljajo, da nam bodo prestavili nekaj novega materiala.

Povezani članki: