TRUS! ponujajo Sedem besed še v videospotu

TRUS!

Če so TRUS! še v začetku lanskega leta iskali svoj glasbeni izraz in raziskovali samosvoje zvočne krajine, ki so jih marca 2013 zapisali na prvenec “First Step” (Moonlee Records, ZARŠ), so se do izdaje drugega albuma “Banana split” (Moonlee Records, God Bless This Mess Records, 2013) decembra istega leta že uveljavili kot eno največjih glasbenih presenečenj, oba albuma pa sta bila deležna odobravajočih mnenj glasbenih novinarjev in publike.

Videospot “Seven Words” dokazuje, da se tudi v letu 2014 TRUSovska energija in raziskovanje tako glasbe kot plasti družbenih posledic ne bosta ustavila. Mahnili so jo na pot iskanja osamljenosti, ki je v nenehnem stiku z množico, in izpraznjenost, ki vestno služi le funkciji. In jima namenili pesem. Jelenin vokal se v “Seven Words” subtilno zavija v melodijo Boštjanovih klaviatur in z Markovimi skoraj freejazzovskimi prijemi na bobnih in tolkalih se skladba na enem mestu razigrano na drugem zopet urejeno suče in razvija. Četudi na prvi posluh nežna in radostna, se pesem “Seven Words” naslanja na urbani mit o sedmih besedah, ki jih je v njihovo veselje in odvračanje misli na depresijo in samomor, potrebno nameniti uslužbencem na avtocestnih cestninah. Kljub marginalnosti problema (zlasti v lokalnem kraljestvu vinjet) se TRUS! zanj prepričljivo zavzamejo in zdi se, da ob pesmi “Seven Words” dež pada mehkeje in zveni lepše. Zasedba se v iskreni navihanosti vzporedno s predstavitvijo videospota tudi zares podaja na cesto razveseljevat pobiralce cestnin in k podobnim dejanjem nagovarja tudi svoje poslušalce.

Vieospot je nastal v produkciji AVA – akademije za vizualne umetnosti, avtorjev Pepija Sekulicha(režija in kamera) in Matije Jakina (montaža in postprodukcija), s čimer se nadaljuje sodelovanje iz turneje Klubski maraton Radia Študent 2012, kjer so se TRUS! tudi prvič predstavili javnosti.

Povezani članki:

Značke: