Večni rock provokatorji kmalu v Ljubljani

Let 3

Reški rokerji Let 3 od samih začetkov v 80-ih veljajo kot prvovrstna koncertna atrakcija, ki zabrisuje mejo med teatrom in rock glasbo. Njihovi energični nastopi, v kombinaciji z njihovimi provokativnimi norčijami, so nedvomno nekaj, kar se občinstvu vtisne v spomin. Vsekakor pa je njihov surrealističen smisel za humor tisto, zaradi česar so najbolj zloglasni. Pred Let 3 ni varno prav nič, saj so se sposobni norčevati iz prav vsega – politike, cerkve, tradicionalinh pogledov na seksualnost in idealov lepote…

V preteklosti so Let 3 večkrat izvedli javno odmevne akcije, ki so dodobra razburkale javnost: izid albuma ‘Jedina’ (ki je prvotno izšel v enem samem izvodu), javna »usmrtitev« banda pred strelskim vodom v Zagrebu in v Ljubljani, izvajanje koncertov odeti zgolj v nagobčnike na genitalnih predelih, darovanje kipca Babin kurac ob srečanju Bush – Putin v Ljubljani, zloglasni intervju na priznani hrvaški pogovorni oddaji Nedeljom u 2 na hrvaški nacionalni televiziji, kontroverzni nastop na RTV Slovenija, pobuda za zmanjšanje delovanja rimo-katoliške cerkve v Sloveniji… Let 3 postavljajo ogledalo človeški družbi in opozarjajo na njene nepravilnosti na samosvoj specifičen način.

Let 3 so do zdaj objavili albume ‘Two Dogs Fucking’ (1989), ‘El Desperado’ (1991), ‘Peace’ (1994), dvojni live album ‘Živi kurac’ (1996), ‘Nečuveno’ (1997), ‘Jedina’ (1998), ‘Bombardiranje Srbije in Čačka’ (2005), box set ‘Živa pička’ (2008), ‘Kurcem do vjere/Thank you Lord’ (2013), ‘Let 2 – Punjeta’ (2013) ter ‘Kauboji soundtrack’ (2013). Med njihove največje hite pa se štejejo skladbe: ‘Vjeran pas’, ‘Izgubljeni’, ‘Varam ženu’, ‘Profesor Jakov’, ‘Kontinentio’, ‘Riječke pičke’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Tazi tazi (Maček v žaklju)’.

Let 3 za koncert v Cvetličarni v Ljubljani, 6.3.2014, obljubljajo nepozabljiv teatralni spektakel, na katerem bodo izvajali tako svoje že skorajda ponarodele hite, kot tudi novejše skladbe!

Na sledečem linku si lahko ogledate njihov najbolj kontroverzen in ekspliciten video, ki je preveč provokativen, da bi obstal na tradicionalnih video streaming kanalih (ogled na lastno odgovornost!):

Prepovedan videospot za skladbo ‘Rado ide srbin u vojnike (Pička)’

******

Kot predskupini se bosta pred Let 3 predstavili reška zasedba Morso in tržiški hip-hop kolektiv T.M.S. Crew.

Reška zasedba Morso ustvarja pop-rock glasbo, ki se spogleduje z indie in synth-pop zvoki. Njihova glasba zveni hkrati kompleksno, otroško naivno, popolnoma neobremenjeno in prav nič banalno, hkrati pa ne zaostaja za svetovnimi indie trendi. Zasedba je lani izdala album ‘Škare Krede Najlon’, ki je naletel na odlične odzive. Morso so v preteklosti že nastopili v Cvetličarni in ta nastop štejejo za enega svojih najljubših do zdaj!

Tržiški 11-članski hip-hop kolektiv T.M.S. Crew se je lansiral na zemljevid slovenske glasbene scene konec lanskega leta z izidom prvenca ‘Kdo miži?’. Vseh 11 članov kolektiva izhaja iz popolnoma različnih glasbenih ozadij, druži pa jih ljubezen do glasbe, kar tudi pripomore k njihovi raznolikosti, kajti svoje ideje črpajo iz različnih glasbenih žanrov, kot so hip hop, reggeae, ska, rock in drum & bass. Za zasedbo z družbeno-kritičnimi besedili in udarnimi ritmi bo to prvi večji nastop v prestolnici. T.M.S. Crew so do zdaj izdali že štiri single za skladbe: ‘Moj krog’, ‘Kdo miži?’, ‘Učer, dons, jutr (feat. Zlatko)’ in ‘Naumi’.

 

LET 3 (+ support Morso, T.M.S. Crew)

ČETRTEK, 6. MAREC 2014 ob 21.00 // CVETLIČARNA, LJUBLJANA

 

VSTOPNICE

15 € predprodaja

17 € na dan koncerta

 

PRODAJA VSTOPNIC

EVENTIM:

Spletna prodaja: www.eventim.si

Hiše vstopnic (Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor, Kino Šiška Ljubljana, Tivoli Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana)

Pooblaščena prodajna mesta (Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour)

Telefonska prodaja: +386 (0)1 420 50 00 in 1977

Povezani članki:

Značke: