Na Schengenfest prihaja tudi Morcheeba

Morcheeba

Nazadnje je bil razkrit največji »headliner« festivala Schengenfest 2014, ki bo letos že sedmo leto potekal v Vinici v Beli krajini, tokrat od 1. do 3. avgusta, skupina Die Antwoord! S ponosom napovedujemo še  vrhunski čelistični duo 2Cellos, ki je lani izdal odlično novo ploščo, nastopali pa so z imeni kot so Red Hot Chilli Peppers, Elton John in Queens of the Stone Age, tudi na največjih svetovnih odrih. Ljubitelje britanskega zvoka bo navdušila zasedba Morcheeba, prvič v Sloveniji z originalno pevko Skye Edwards, ki je po mnenju mnogih fanov skupine le ona tista, ki lahko vokalno zastopa skupino. Oboževalce elektronskih zvokov v kombinaciji z balkanskimi ritmi, pa bo razveselil nastop makedonskega didžeja ter avtorja glasbeDjaikovskega. Na Schengenfest pride z veliko zasedbo, v kateri so tudi trubači. Prihaja pa tudi že napovedana svetovna senzacija, južnoafriška zef skupina Die Antwoord! Gre za skupino, ki že od začetka obstoja narekuje in spreminja svetovne glasbene trend in predstavlja največje ime v zgodovini festivala.

Zato ne zamudite cenejše vstopnice po 59,00 EUR, saj bo ta cena veljala le do 28. maja, v ceno pa je vključeno tudi kampiranje!  Kot že lahko slutite – za to ceno se obeta izjemno pester in kvaliteten program glasbenih skupin in didžejev ter bogat spremljevalni program tudi na tretjem odru ob reki, uživanje v Krajinskem parku Kolpa in v reki Kolpi. Še vedno velja, da gre za najbolj seksi in najbolj nor festival poletja, ki vam ponuja vsako leto več!Še posebej pa vas organizatorji opozarjajo na to, da kupujte vstopnice pri pooblaščenih prodajalcih.

Že zdaj lahko rečemo, da gre za doslej najboljši izbor glasbenih skupin, pa še vedno niso razkrite vse! Kaj se še obeta na treh odrih Schengenfesta, glavnem, elektronskem in tistem na plaži, pa boste še pravočasno izvedeli! Vedno večji, vedno bolj seksi – Schengenfest 2014! Druge skupine še sledijo! Letos pa Schengenfest sodeluje tudi z zavodom Kino Šiška, z namenom predstavitve nekaterih sodobnih trendov iz svetovne glasbene scene.

 

Morcheeba je britanska zasedba, ki v svoji glasbi prepleta tip hop, rock, folk rock in downtempo. Od leta 1995 so ustvarili osem albumov, od tega sta dva prišla na lestvico najboljših 10 v Veliki Britaniji. Skupina velja za odlično koncertno in festivalsko zasedbo, ki je nastopala domala po vsem svetu, tudi na največjih festivalih.

Že sredi devetdesetih so opozorili nase s sladkim, svetlim in pretočnim vokalom Skye Edwards, podloženim s kombinacijo fusion, funk in blues glasbe, ki sta jo producirala brata Paul in Ross Godfrey. Trio so ustanovili leta 1995, ko se je Godfrey odločil, da se bo lotil avtorske glasbe po temu, ko je koproduciral ploščo Feelings Davida Byrna. A šele po temu, ko se jim je pridružila vokalistka Edwards, so kmalu izdali svoj prvi inštrumentalni demo posnetek, že leta 1996 pa so izdali dva EP-ja (Trigger Hippie in Music That We Hear), nato pa svoj prvi album Who Can You Trust? Kmalu so se podali na ameriško turnejo z zasedbo Live and Fiono Apple naslednje leto. Leta 1997 so izdlai še album Big Calm, leto kasneje pa Fragments of Freedom, na katerem sta gostovala Kurg Wagner (Lambchop) in raper Slick Rick. Leta 1999 je trio izdal zbirko uspešnic Parts of the Process, Skye Edwards pa je zapustila skupino. Leta 2005 se je skupini priključila pevka Daisy Martey (nekoč Noonday Underground), ko so snemali ploščo The Antidote, album, na katerem je umetelno kombinirana akustična glasba s psihadelično in pop glasbo. Dive Deep (2008) je bil album, s katerim so se očitno obrnili k folk glasbi, na njem pa so gostovali Thomas Dybdahl, Judie Tzuke in Bradley Burgess. Prvotna vokalistka Skye Edwards se je vrnila za album Blood Like Lemonade (2010) in je ostala v skupini še pri snemanju zadnjega albuma iz leta 2013, Head Up High, seveda pa jo bomo lahko v živo letos končno videli in slišali na Schengenfestu 2014!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g1VtrweZDek[/youtube]

 

Internetna prodaja:

www.kartoteka.si

www.eventim.si 

Predprodajna mesta:

RIC Bela krajina, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Povezani članki: