Opomnik! Jutri v Ljubljani legendarni death metalci Pestilence

Pestilence

Dirty Skunks za jutri (28. april) napovedujejo nizozemske tehnične death metalce Pestilence! Skupaj s francoskimi black metalci Seth in angleškimi ekstremnimi brutalizatorji Ancient Ascendant bodo raztrgali Gala Halo.

Ko bo pomlad v najlepši podobi (da počitnic okrog praznika dela sploh ne omenjamo), ko bo narava dehtela od vseh čudovitih vonjav, ko bo sonce prijazno poklanjalo svoje žarke in ko se bo zdelo, da je svet lahko res zgolj lep, bodo v Ljubljano prišli kultni nizozemski death metalci Pestilence.

Ime Pestilence se izgovarja z maksimalnim spoštovanjem. Death metal sila, ki je svet najprej navdušila s svojima divjima death thrash albumoma Maleficus Maleficarvm in Consuming Impulse, je po letu 1990 postala ena izmed najmočnejših progresivnih death metal zasedb z albumoma Testimony Of The Ancients (ki se še danes pojmuje kot njihova najbolj dodelana, najmočnejša plošča) in Spheres (ki je za tiste čase – torej, leto 1993) bil eden izmed tistih albumov, ki v času izida niso razumljeni, a se njihov pomen, vpliv in vrednost izkažeta šele v prihodnosti. Tako kot klasike od Cynic ali Atheist. V 21. stoletju se je kitarist/vokalist/tekstopisec Patrick Mameli odločil obuditi to močno entiteto in je do danes v novi postavi (z izjemo klasičnega Pestilence kitarista Patricka Uterwijka, ki je z Mamelijem delil slavo in ustvarjal že v prvi inkarnaciji benda) izdal že tri albume: Ressurection Macabre, Doctrine in najbolj svežega Obsideo, ki bend kaže kot zelo močno, neustavljivo death metal silo, ki spaja slavno preteklost z modernim death metal svetom. Novi album (na katerem se izkaže tudi Psycroptic bobnar, Dave Haley, ki bo z bendom kot polnopravni član nastopal tudi na prihajajoči turneji) bodo predstavili z nekaj pesmimi, medtem ko bo levji delež vsekakor pripadel starim klasičnim hitom. In še kakšnemu presenečenju, seveda.

Povezani članki: