Radio Študent praznuje

Radio Študent praznuje

Spoštovano občestvo,

vabljeni, da se nam pridružite na praznovanju 45. rojstnega dne Radia Študent! Ta veliki jubilej bomo obeležili z vrsto dogodkov, začenši s preddogodki v sredo in četrtek. Ti nas bodo spremljali do petka, 9. maja, ko se bo na Metelkovi zgodilo veliko praznovanje s pestrim glasbenim programom.

V sredo, 7. maja, se bo ob 16ih v dvorani Živko Skvotec v Tovarni Rog zgodil RŠ simpozij: demokracija med politiko in ekonomijo. Simpozij bo za izhodišče vzel prakso kapitalizma, ki skozi svoj produkcijski način ne ustvarja zgolj vse večjih razlik v ekonomskem smislu, ampak podvaja svojo hegemonijo tudi na raven političnega odločanja.

S preddogodki nadaljujemo v četrtek, 8. maja, ob 18. uri, ko se bo RADAR ob svoji 3. obletnici obračal v privatnih prostorih meščanskega stanovanja v centru Ljubljane na Gornjem trgu 13 in jih za en dan spreminjal v sonarno-rezonarno-gastronarno umetnostno galerijo/radijsko ambasado v vaših želodcih na frekvenci 89,3 Mhz.

Istega četrtkovega večera se nam ob 20ih pridružite v Gledališču Glej, kjer bomo premierno uprizorili projekt Saharov Experience. Ta se osredotoča na življenjske zgodbe prejemnikov nagrade Saharova za svobodo misli, ki jo podeljuje Evropski parlament. Uprizoritev izhaja iz tradicije umetniške produkcije Radia Študent v obliki javnega govornega uprizarjanja, vključuje pa tudi elemente igre in glasbenega performansa.

Veliki praznični dogodek se bo odvijal v petek, 9. maja, na Metelkovi. Iz vseh klubov bo vela glasba po izboru Radia Študent in vsak izmed izvajalcev bo poskrbel za svojevrstno vzdušje. Punk rokerjem se ponuja Gala hala, s techno glasbo se ponaša Channel Zero, Jalla Jalla bo reggejaševska, Gromka bo navdahnila z basi podloženo plesno eklektiko, Menza pri koritu bo spodbudila ljubitelje veteranskih rokovskih ritmov, v Mariči bomo priča trash hardcore glasbi, Celica pa bo uvodoma ponudila zvočno delavnico ter ob priložnosti nove izdaje ZARŠ in Stripburgerja nadaljevala z debato o stripu ter predstavijo novega albuma Martin Ramoveš Band.

Zažigamo že od 1969! In to je šele začetek!

Vaš Radio Študent!

Povezani članki:

Značke: