Vse najboljše,’fotr’!

Carl Cox-dj Umek_ Foto:Žiga Intihar

Carl Cox-dj Umek_ Foto:Žiga Intihar

Izola / Ambasada Gavioli
17. 5. 2014

Pridejo trenutki, ko živiš tukaj in zdaj ter si srečen. Enostavno srečen! In takih trenutkov je bilo v sobotni noči iz 17. na 18. maj v Ambasadi Gavioli zelo veliko. Že napovednik je veliko obetal, saj včasih prav potrebujemo kak party, da si odpočijemo od trenutne EDM(electronic dance music – novodobnega poimenovanja trenutne usmeritve v elektroniki, ki si po našem mnenju ne zasluži enačenja s tem, kar je bilo pojmovano kot elektronska glasba pred pojavom instant DJ-jev ipd.) in se vrnemo v čas, ko je DJ dejansko moral s pomočjo svojega ušesa in ne tehnologije ujeti ter spojiti dva ali celo več ritmov. Tokrat sta nas za Umekov rojstni dan gostila resnična mojstra, naš slavljenec, »fotr« Umek ter starosta Carl Cox. Dogodek ni bil oldies goldies obarvan, zato nas je tudi malce skrbelo kaj bosta techno junaka dejansko pripravila, saj vendarle vemo, da gresta tudi v korak s časom. Vsa bojazen je bila odveč! Že po prvih slišanih ritmih v Ambasadi je bilo kristalno jasno, da se nam obeta hud žur. Hudobno hud žur!

Ambasado je preplavila množica zvestih fanov, techno navdušencev, predstavnikov tako stare rejverske garde, kot tudi novega vala, ki očitno več ne tripa samo na EDM skropocala. Na srečo so organizatorji upoštevali omejitev kapacitete in se je vseeno dalo po izolski lepotici premikati dokaj normalno. Mike Vale je v povsem svojem stilu ogrel že tako razgreto množico. Slišali smo tipični Mike Vale set, ki se je sprehodil skozi house, tech-house in mestoma dotaknil tudi techna. Ko je krmilo prevzel Umek, je završalo! Bilo je očitno, da občinstvo nasmejanemu slavljencu je z roke in noreli smo na dinamični, plesni, mestoma vokalni in niti sekundo dolgočasen techno. Umek techno! Po izletih v malce nenavadne kotičke Astrodisca, smo zelo veseli, da je »fotr« nazaj s tem, s čemer nas je očaral – »proper« technom. Od pompozne pojave botra techna, smo najprej videli bleščeč nasmeh, ki je zaščitni znak prijaznega velikana. Carl Cox sicer ni odvrtel najboljšega seta, kar smo ga slišali izpod njegovih prstov, a je vseeno ostal zvest sebi in je prav tako prevzel publiko, ki je norela od prve do zadnje minute. Techno, kot se šika! Tomy DeClerque je uspel držati tempo in techno praznovanje zelo suvereno pripeljati do konca… no ne ravno do konca temveč do afterja, ki se je odvijal-tako, kot nekoč- na fantastičnem izolskem Belvederu.

Mezzanine so zavzeli slovenski house junaki Alex Cvetkov, Shark&Jaka ter Sylvain, ki so nas dodobra razplesali s svojimi pogledi na house, tech house, techno in še kaj. Dogajanje so popestrile mične plesalke, za katere lahko rečemo, da so bile na naše veliko veselje »prave babe« in ne obešalniki ter presenetljivo tudi plesalci, da si je lahko spočil oči tudi ženski del publike.

Zvezde so bile ob tem dogodku očitno dobro postavljene in Umeku ter celoti ekipi lahko samo čestitamo za fantastično rojstnodnevno praznovanje. Čeprav ni bilo torte, je bila sobotna noč popoln uspeh in sodeč po napovedih glede programa, bomo počasi dobili nazaj Ambasadino inventarno številko, ki smo jo nekoč, pred davnimi časi, že imeli. Bravo Umek in še na mnoga leta!

Tekst: Barbara Poljanec

 

Povezani članki:

Značke: ,