Coco Café – malce drugačen klub na plaži

CocoCafe / foto: Niko Mally

Če bi morali v enem stavku napisati, kaj predstavlja Coco Café, potem je to prostor, kjer si lahko to, kar ti najbolj paše. Vsaj tako ga enoglasno opiše ekipa, ki v lahnem poletnem vetrcu pod ležernim portoroškim soncem marljivo izpolnjuje preprost a iskren plan: da obiskovalce oborožijo z zadostno dozo prepotrebnih poletnih vibracij. Slednje ob pisanih koktajlih in pozorno izbranih ritmih v tem hektičnem času delujejo pravzaprav že terapevtsko.

Nikjer slišano

Klub je prvič preizkusil svoj sistem ozvočenja poleti 2003, ko se je odločil, da bo predvajal nekomercialno elektronsko glasbo. Ker ima trmast glasbeni značaj, je Coco Café prej spremenil inventar kot glasbeno identiteto in tako lahko še danes na enem mestu slišite vse alternativne različice elektronike, ki jih sicer ne boste slišali nikjer drugje v naši mali državi.

Posluh za bioritem

Dan v Coco Café-ju se običajno začne z zelo počasnimi ritmi kompilacij Buddha Bar, Cafe del Mar, Gotam Project, proti popoldnevu pa se ritmi obarvajo z navdihom različnih internetnih radiev, kot so Ibiza Global Radio, Ibiza Sonica. Ob večerih se Coco Café opogumi in zakoraka v ritme housa, deep housa, tribal latina in mehkega tech-housa. Če se med mešalke prikrade še kakšna zvrst, se ne komplicira, dokler le-ta zvesto sledi občutkom sreče, veselja in poletne zafrkancije. Tako so se namreč odločili snovalci Coco Café-ja že pred desetletjem in od tega ne odstopajo. Naj na tem mestu še poudarimo: Coco Café za mešalkami ne gosti zvezdniških imen, pač pa bolj ali manj anonimne glasbene strokovnjake, ki v Coco Café-ju vidijo svoj kreativni inkubator, v svojih obiskovalcih pa večni navdih za inovacijo.

Vzdušje zakrivijo vsi, VIP-a ni

Dodatna posebnost Coco Café-ja skupnost. Ustvarjalci vzdušja delujejo vzajemno, saj se zavedajo, da še tako dober DJ ne more nadomestiti slabe izkušnje z varnostnikom ali obratno. Pozabite tudi na VIP mize. Filozofija povezanosti, ki jo v sebi nosi Coco Café, se odraža tudi navzven, saj klub spodbuja združevanje vseh tipov obiskovalcev ne glede na visoke pete ali surferski videz. Znane osebe, misice, tipček iz sosednjega bloka ali turist z visokim zaščitnim faktorjem – vsi naročajo pri istem točilnem pultu, kar dela Coco Café na nek ljubek način naravnost eksotičnega. Pravijo sicer, da znani pri njih večkrat spijejo kavo, ampak njihovih slik ne izobešajo po stenah lokala. Naj uživajo v kavi in sproščenem vzdušju.

Poletni program v vseh odtenkih elektronike

Vedno hektični ponedeljki se bodo na zabaven način odražali v glasbenem izboru in sicer tako, da bodo  zaobjemali najširši spekter elektronske glasbe. Torki so v rokah DJ Sputnika, ki bo serviral mešanico techna in tech housa. Sredo prevzamejo Ljubljančani Erotica Music, ki svojo glasbo prevajajo v stavek Love is in the air, ob četrtkih pa pridejo na račun vsi ljubitelji starega housa, ki je zaznamoval celo generacijo – za gramofoni in vinilkami je legendarni Wee.Bee,za katerega se je ogrela celo znana ibiška Pacha. Petki so zastavljeni pod okriljem rezidenta DJ Nikashy-ja, ki je znan tudi kot lanski finalist Burn natečaja in se je predstavil tudi z mesečno rezidenco na Ibizi v najboljših svetovnih klubih. Petkov zvok je moderen house s posebnim poudarkom na novih zvokih, ki definirajo sodobno produkcijo elektronske glasbe. Sobota je vrhunec tedna, zato vam bodo stregli dolgoletni rezident Wee.Bee, Dj Dimiza (SRB) in obalni producent F-Sonik. Nedelja je jasna – sveže sokove boste srebali na chill out glasbo. Vrhunec programa pričakujte v tednu Portoroških noči, ko se bo praznovala 11. obletnica kluba.

Klubske himne skozi leta:

Gadjo-So many Times

Dr.Kucho-Belmodo Rulz

Moloko-Forever More (Francois K rmx)

Shapeshifters-Lola’s Theme

Sebastian Leger-Jaguar

Delirium-Silence

Michael Cleis-La Mezcla

Reboot-Camminando

Mark Knight-Your Love

Paul Kalkbrenner-Sky and Sand

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.