Vabljeni na Metal Strike Fest 2014

MKC Pri Rdeči Ostrigi vabi vse metalske glave 27. junija na Metal Strike Fest! Na povečanem, zunanjem odru se bodo zvrstili Vicious Rumors, Negligence, God Scard, The Pattern in Moshead, začetek ob 18.30!

 

 

ICIOUS RUMORS (US heavy metal)
Vicious Rumors, neustavljiva sila ameriškega heavy metala; ob Exodus prvi pravi bay area metal band in ena izmed redkih pristnih heavy metal skupin, ustanovljenih v 70-ih letih prejšnjega stoletja, ki še vedno redno ter neprekinjeno igra in izdaja albume, leto za letom, desetletje za desetletjem, brez pavze, brez kompromisov. Vicious Rumors spadajo v najvidnejšo skupino ameriških metal bandov vseh časov in ob zgodnjih Queensryche, Metal Church, Jag Panzer, Nasty Savage, Crimson Glory, Liege Lord, Armored Saint predstavljajo ustanovne bande ameriškega power metala, z eno razliko: Vicious Rumors so bili prvi! Mastermind Geoff Thorpe in skupina bay area odpadnikov v njegovih vrstah so v tistih letih prve posnetke izdal že v obdobju 1981, 1982 (ko nekateri od prej naštetih bandov še niso niti obstajali!), nato pa nehote zamudili prvi vlak založb v letu 1983 (ko je debi izdal najbolj slaven bay area metal band, Metallica), ter svoj debi izdali “šele” leta 1985 preko kultne Shrapnel Records. Prvi dve plošči, Soldiers of the Night in Digital Dictator (1985, 1988; Roadrunner Records), veljata za eni izmed najbolj kultnih heavy metal klasik vseh časov. Band je vplival na stotine bandov, od bolj znanih na Hammerfall, Edguy, Brainstorm, Firewind itd. 35 let od ustanovitve, 30 let turnej po celem svetu, 25 let od debija na legendarni Atlantic Records (Led Zeppelin, Ac/Dc…) 15 albumov, nastopi na vseh največjih festivalih (Dynamo, Wacken, Bang Your Head itd.) in na desetinah drugih festivalov vsako leto, nepozabne turneje s Savatage, Accept, Blind Guardian, Metal Church, Death Angel, Blaze, Forbidden, Rage, Agent Steel in mnogimi drugimi, tisoči fanov po celem svetu; to je utelešenje metala in prilika, ki je ne smete zamuditi! Skupina bo točno 10 dni pred koncertom v Sloveniji izdala novi live album, LYTD II: American Punishment, preko SPV/Steamhammer. Vicious Rumors obljubljajo nepozaben koncert, poln metal klasik in pristni bay area napad z evropskim priokusom.

Negligence (thrash metal)
Redkost: Negligence na odru! Zadnjih par let so fantje bolj ali manj v redni ustvarjalni pavzi, z le par koncerti na leto. Negligence bodo zlomili vaše vratove z brezkompromisnim thrash metalom, s katerim so v živo podpirali bande kova Megadeth, Sadus itd. Zagotovljen metal masaker.

God Scard (groove metal)
Staroste slo. metala bodo razturile lokalno okolico in pripeljale 90’s filing v Ostrigo. Po enoletnem oderskem zatišju se bodo predstavili v prenovljeni postavi in z materjalom iz prihajajoče plošče. Vratolom zagotovljen
www.facebook.com/GodScard

The Pattern (prog. death metal)
The Pattern so vstali iz Plains of Despair. Beware!
https://www.facebook.com/th3pattern

Moshead (speed metal)
Zdaj že dobro znani mladci nam bodo predstavili svoje dojemanje speed metala z vplivi zgodnje Metallice, Megadeth, Sepulture itd.

Vstopnina: 15 € z rezervacijo, 19 na dan koncerta!
Rezervacije na : [email protected]

Ekipa pravi, da bo poskrbljeno za ogromno in raznoliko ponudbo hrane (meso (žar), vegi … ugodne cene pijače, metal stojnice z metal merchom, signing session in še več!

Povezani članki: