Otvoritev Dimensions festivala 27. avgusta

Dimensions Festival že tretjo leto zapored odpira svoja vrata obiskovalcem v velikem slogu . V 2000 Let stari rimski areni v Puli se bo odvijal spektakularen koncert z izjemnimi gosti: Caribou, Darkside, Nihls Frahm in Kwabs.

Kot zvezda večera se bo predstavil dobro poznani glasbenik Dan Snaith aka Caribou (ex Manitoba), eden najbolj samosvojih in cenjenih glasbenih producentov zadnjega desetletja. Caribou nam bo s svojo glasbo razširil mavrični spekter glasbenih širjav in užitkov v magičen spoje elementov indie rocka, elektronske plesnosti, sonične psihadelije in vizualnih ekstravaganc. Naslednja glasbena poslastica je definitivno live nastop trenutno najbolj poslušanega elektronskega tandema Darkside katerega sestavljata producent Nicolas Jaar in  multinstrumentalist Dave Harrington. Nastop Darkside je dobil še več pozornosti ob objavi novice, da tandem za nedoločen čas postavlja projekt Darkside na stranski tir in z nastopom, ki bo eden zadnjih za Darkside zagotavlja nepozabno doživetje v puljski Areni.

Arena bo prav tako inspiracija za berlinskega producenta in pianista Nils Frahma, ki je s svojim neklasičnim pristopom v klasičnem svetu že zgodaj pridobil ogromno privržencev in dobil priložnost, da nam to v Areni tudi dokaže.

Seznam sijajnih imen otvoritvenega koncerta pa zaključuje pevec Kwabs, čigar čudovit vokal povezuje afriško tradicijo z vplivi r`n`b-ja in gospel-a v kombinaciji z zvoki elektronskega, sintetičnega soula.

 

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.