Spaceship Landing v Kranju!

Release The Ectoplasm!

Z novo sezono v Trainstation Squat v Kranju prihaja tudi nov koncertni cikel z imenom Spaceship Landing, ki bo na vsake toliko časa skušal predstaviti vedno bolj popularne glasbene usmeritve, kot so stoner rock, desert rock, sludge, doom metal in razni post-ambientalni izleti v neznano. Na prvem pristajanju se bodo to soboto, 11. oktobra, premierno predstavili Drone Hunter iz sosednje Hrvaške, ter Release The Ectoplasm! iz Ljubljane, ki so sicer že stari znanci kranjskih koncertnih odrov.

Skupina Drone Hunter, ki jo sestavljajo basist Luka Klen, bobnar Marko Gotal – Rus in kitarist Filip Hajdarović – Fitz, je nastala spomladi 2012 v Varaždinu. Že od prvega dne dalje ustvarjajo avtorsko glasbo v instrumentalni izvedbi, katera je v svojem principu enostavna in minimalistična, nizko uglašeni sludge/stoner rock ali derivati popolnega groova na samonikli osnovi pa kar polzijo iz samega jedra zasedbe. Leta 2013 so posneli svoj istoimenski prvenec, na katerem prevladuje prvinski in surov zvok, ki se odpoveduje vsej odvečni kozmetiki ter olepšavam, tako da dejansko občutimo to, kar Drone Hunter ponujajo v živo. Album je bil izdan v samozaložbi, pospremile pa so ga tudi številne spodbudne kritike.

Release The Ectoplasm! je novonastala progresivna zasedba iz Ljubljane, ki združuje elemente stoner rocka in sludge metala, a se hkrati ne obremenjuje z žanrsko opredelitvijo, saj jo sestavljajo člani s precej različnimi predhodnimi glasbenimi izkušnjami. S parimi koncerti so v letošnjem letu že uspeli vzbuditi pozornost domače publike, ki postaja vse bolj dovzetna tudi za takšne glasbene podvige.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/358924414274898/

Povezani članki: