V Orto se vrača Drunk in Public

Prva edicija v tej sezoni bo predstavila zasedbe Harry, Real Life Version in Start At Zero. In sicer v Orto baru, v petek, 17. oktobra.

Harry, trije fantje iz Ajdovščine igrajo melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers  … izhajajo iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi.

Real Life Version, tudi Ajdovci, skupno pot začeli leta 2o05. Prvenec Resistance izdali leta 2009, drugi album The Sound of Progress pa je izšel lanskega septembra. S svojim hardcore/punk/rock duhom so prepotovali tujino in našo grudo po dolgem in počez.

Skupino Start At Zero  sestavljajo še eni fantje iz Ajdovščine. Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih. Do sedaj so nastopili na več manjših koncertih po Sloveniji pa tudi v tujini. V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb in izdali album Facing Insanity.

Koncertnemu večeru pa bo sledila še ena noviteta, Orto bar in ekipa Dirty Skunks bodo pričeli z mesečnimi DJ večeri, imenovanimi Orto Bitchez From Hell– Serija “party hard” večerov, enkrat mesečno v zgornjem nadstropju Orto Bara. Iz zvočnikov bo donelo in v ušesih bodo odmevale zvrsti kot so punkrock, metal, hardcore, pop punk, irish, crossover and lots of hard&heavy stuff …

Povezani članki: