Auguste vzbuja pozornost

Auguste (foto: Iva Dizzy)

Auguste, glasbena zgodba, ki jo pišeta Ivana Lulić iz Virovitice in Gordana Marković iz Banja Luke, je pred ploščo, katera naj bi izšla v prihodnjem letu, dobila novo poglavje. Skozi skladbo Magla sta dali posvetilo jutranji mrzlici Zagreba, mesta, ki sta ga obe “posvojili”, a tudi tamkajšnjim ljudem, ulicam in – ne nazadnje – življenju samem.

Pesem premore potencial bodočega evergreena, saj njegova melodija kar kliče po davnih, zlatih časih, vendar nas besedilo opominja, da živimo v nekem drugem času. V času, ko so ulice zapolnjene s hitečimi ljudmi in ko življenju vlada kaos.
Režiser spota je Boris Sekulić, medtem ko je za snemanje megle na ulicah Zagreba poskrbel Filip Tot. Sama pesem je avtorsko delo Ivane in Gordane, za aranžma in produkcijo je zaslužen Tomislav Šušak ter master poverjen Pavlu Miholjeviću in Juri Ferini.
Ivana o Magli pove: “Pesem je nastala pred tremi leti, takrat enkrat, ko je Zagreb postal popolnoma rjav od jeseni in se mi zjutraj sploh ni dalo vstati. V tistem času sem prejemala sporočila meni zelo ljube osebe, ki je uživala na najbolj sončnem delu obale in se celo v novembru še vedno predajala morskim radostim. Bil je izjemen vzgib za to, da se gre iz toplega stanovanja v megleno mesto. Vendar te trenutke, ki niso najboljši, nisem želela zabeležiti trajno. V teh sivih in težkih jesenskih dneh je vendar potrebno ljudem narisati na obraz nasmešek. Sama sem prva, ki sedaj stopiclja in popeva medtem ko zjutraj v megli odhajam v službo.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3VHOwG-TWOg[/youtube]

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: