Napovednik: Kranjski Trainstation Squat ne počiva

TrainStation Squat

Trainstation Squat tudi novembra deluje s polno paro! V okviru nadvse pestrega koncertnega dogajanja bodo ta mesec nastopili Noctiferia, Dandelion Children, Clockwork Psycho, Harry, The Natural Dub Cluster, Holographic Human Element in številni drugi, kranjski punkerji Drek u pest pa bodo praznovali svojo 10. obletnico. Od ostalega dogajanja velja omeniti že drugi impro večer črnega humorja in mladinsko novinarsko šolo, ogledali pa si boste lahko tudi aktualni dokumentarec Boj za v režiji Siniše Gačića, ter psihološki triler Vakuum, ki ga premierno predstavlja Društvo Šenčurativa.

http://www.trainstation-squat.org/
https://www.facebook.com/TrainStationSquat

Program za november:
08.11. Punkčina: Drek u pest, Paraziti p.13, Sereš (ex-Srou pa letu)
11.11. Kinofobija: Boj za
12.11. Impro večer črnega humorja #2 – Večer brez filtra (KUD KIKS)
12.11. Mladinska novinarska šola
13.11. Dandelion Children in gostje
14.11. Reggae dub klub: The Natural Dub Cluster (Italija), Warrior Charge Soundsystem (Italija)
15.11. Metal koncert: Noctiferia, Armaroth, Kill Robot Kill (Avstrija)
18.11. Kinofobija: Vakuum (premiera!!!)
22.11. Wajduski cunami: Harry, Start At Zero
26.11. Holographic Human Element (BiH)
28.11. Hipijada
29.11. Psychobilly-horror punk koncert: Clockwork Psycho, Ransom Call

08.11. Punkčina: Drek u pest, Paraziti p.13, Sereš (ex-Srou pa letu)

Na tokratni pankčini bomo praznovali 10. obletnico skupine Drek u pest! Na odru tudi Paraziti p.13 in novonastali bend Sereš.

Drek u pest nastanejo novembra 2004, ko se Tkalc in Jaka ob druženju z drugimi pankerji iz dolgočasja dogovorita, da bosta ustanovila nov bend, ki bo zajemal starošolski pank. Še isti večer v svoje vrste zvabita Roka, ki naj bi zavzemal ritem sekcijo na tolkalih. Po nekaj vajah in nastalih novih pesmih ugotovijo, da potrebujejo dober vokal. To vlogo prevzame Katja in v tej zasedbi Drek u pest že 10 let ropotari in dela galamo. V tem obdobju izdajo 3 cd-je, okrašene z lastno avtorsko glasbo. Za seboj imajo že prek 100 koncertov, tako na domači kot tudi tuji sceni.

https://www.facebook.com/pages/Drek-u-pest/287996846978

Paraziti p.13 so gorenjska tričlanska punk rock zasedba, ki je začela razgrajati že leta 2003. Njihova besedila so polna raznih življenjskih situacij, tako resnih kot smešnih, najraje pa imajo seveda tista druga. Za sabo imajo že lepo število koncertov in tudi dva posneta albuma.

https://www.facebook.com/paraziti
http://www.reverbnation.com/parazitip13

Sereš so nastali na pogorišču legendarne orto punk skupine Srou pa letu. Po tem, ko je skupino žal zapustil legendarni frontmen Šulc, je med fanti zavladalo dolgočasje, zato so se Vojc, Zdene in Tkalc junija letos, ko niso več videli izhoda iz nastale krize glede glasbene ustvarjalnosti odločili, da nadaljujejo v istem ritmu, a z drugim pevcem. Pridruži se jim ‘šlager pjevač’ Miha Grčar, ki baje nič ne zaostaja s početjem všečnih vragolij na odru. Trenutno so v fazi ustvarjanja, a kljub temu pripravljeni na nove podvige na zloglasni glasbeni sceni drugoligaških bendov. Svojo glasbo bodo najprej predstavili domači, kransterdamski publiki.

https://www.facebook.com/pages/Srou-pa-letu/127293014013229

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1567372660162875/

13.11. Dandelion Children in gostje

V Trainstation Squat prvič prihaja ljubljanski trio Dandelion Children. Izkušena zasedba ima kljub mladosti za seboj že sedem albumov in zmage na vseh natečajih, kjer so nastopili. Ustvarjajo, ker pač morajo, glasba je medij preko katerega se najbolje izražajo, nastopi pa zmes udarnih riffov, menjavanja instrumentov in neustavljive energije. Vsekakor skupina, ki jo boste ob prvem srečanju vzljubili.

Po koncertu sledi akustičen nastop (Toni in prijatelji) in DJ program (DJ Mixxle in Ti si DJ).

http://www.dandelion-children.com/
https://www.facebook.com/pages/Dandelion-Children/214842118549689

https://www.youtube.com/watch?v=m3QiVOaXT7I
https://www.youtube.com/watch?v=fme3bZeqxCk
https://www.youtube.com/watch?v=jBYFoknXQ3w

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/463108107160264/

14.11. Reggae dub klub: The Natural Dub Cluster, Warrior Charge Soundsystem

Po dolgem času spet odpiramo Reggae Dub klub. Predstavljamo vam The Natural Dub Cluster, enega izmed vodilnih italijanskih dub/reggae bendov, ter odličen, že večkrat preverjeni soudnsystem Warrior Charge.

Po dolgem času raziskovanja zvokov, so v januarju 2009 z namenom ustvarjanja novih elektronskih poti dub glasbe bratje Moscoloni ustvarili The Natural Dub Cluster. Njihov »live set« – nastop je, zahvaljujoč sodelovanju z Ike »The Catalyst«, prepoznaven po sinergiji z njihovimi avtorskimi vizualnimi učinki. Aprila 2010 je pri Alambic Conspiracy izšel njihov prvenec »Neg-entropy«. Zadnje tri leta so album intenzivno predstavljali na več kot 100 koncertih po Italiji ter na turah po Franciji in Švici, kar jim je prineslo pozitiven odziv publike, intervjuje in predvajanje po radiu v Italiji, ZDA, Franciji in Nemčiji. Objavili so tudi nekatere novejše skladbe, in sicer na kompilacijah »Italian Dub Community« iz let 2010, 2011 in 2012 ter »The Missing Dub Version« (ODG Records). Oder so si do sedaj delili z Kaly Live Dub, The Blackstarliners, Dennis Bovell, LN Ripley, Africa Unite, igrali pa so tudi na večjih italijanskih festivalih Balla coi Cinghiali, Maremoto, Bababoom e Aqusmatic (slednji je znan tudi po velikih imenih, kot so John Foxx, Biosphere, Howie-B, Fennesz). Leta 2013 pa so začeli delati na svojem drugem albumu z naslovom »In Deep«, ki naj bi predvidoma izšel novembra 2014.

http://www.thenaturaldubcluster.com/
https://www.facebook.com/pages/The-Natural-Dub-Cluster/113598198660984
https://www.youtube.com/watch?v=i49AGiEWFKM

Warrior Charge Soundsystem ekipo sestavljajo člani, ki živijo po punk načelih in so zvesti t.i. “do it yourself” gibanju. Na prvem mestu so jim predvsem pozitivne vibracije reggae/dub glasbe, srečali pa jih boste po raznih anarhistično političnih dogodkih v Italiji in skvotih po Evropi.

http://warriorcharge.noblogs.org/

Prispevek: 4 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1503220193284493/

15.11. Metal koncert: Noctiferia, Armaroth, Kill Robot Kill

V sklopu promocijske turneje ob izidu najnovejšega studijskega albuma »PAX« se 15. novembra v kranjski Trainstation Squat vrača skupina Noctiferia, kjer bodo za ogrevanje poskrbeli domači death metal razgrajači Armaroth ter avstrijska death metal/deathcore zasedba Kill Robot Kill.

Da se nam jeseni obeta peti studijski album domačih metalskih prvakov, smo zvedeli že ob koncu poletja, ko nas je Noctiferia zadela z izidom singla »Gaga People«. Tri ponujene skladbe so potrdile pričakovani korak naprej v ustvarjalnem izrazu skupine, ki z vsako izdajo odpira in gradi nove dimenzije v polju domačega metala ter utrjuje svoje mesto na evropskih metalskih tleh.

Prihajajoči album nosi naslov »PAX« (mir) in konceptualno nadaljuje pot, ki si jo je zasedba začrtala že na prejšnjem albumu »Death Culture«. Posnet je bil v studiu Negligence, za mastering sta poskrbela Johan Örnborg ter Jens Bogren (delala z bendi kot so Opeth, Soilwork, Devin Townsend Project, At The Gates, Kreator in številni drugi). Novi album bo izšel 5. decembra v samozaložbi pod okriljem združenja SAOL.

Ob izidu napoveduje Noctiferia prvo serijo predstavitvenih koncertov katerih glavnino tokrat namenja domačemu občinstvu z občasnimi skoki na tuje odre. Po konkretnem koncertnem zorenju novega albuma na domačem klubskem terenu pa bo Noctiferia 22. januarja s posebnim koncertom v ljubljanskem Kinu Šiška sklenila »PAX« in album predstavila v celoti.

Zgodbo Noctiferie bo pomagala zaokrožiti tudi domača založba On Parole Productions, ki v sodelovanju s skupino pripravlja ponovni izdaji albumov »Per Aspera« in »Slovenska morbida«. Albuma sta v prenovljeni pododbi in z dodatki že na voljo od 3. novembra.

http://www.noctiferia.net/
https://www.facebook.com/noctiferia

Noctiferia – Gaga People:
http://youtu.be/R–nLOyLy9w

Kranjska death metal zasedba Armaroth je nastala v začetku leta 2008 in si je v dobrih petih letih delovanja že utrdila svoj položaj na slovenski metal sceni. Kljub številnim menjavam članov ji je uspelo pripraviti dovolj avtorskega materiala, ki je bil februarja 2012 izdan na demo ploščku »Burning Execution«. Konec istega leta je zopet nekoliko prenovljena zasedba pričela z novim obdobjem ustvarjanja, ki ga je junija 2013 zabeležila na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom »False Vision«, s katerega so za skladbo »Cell That We Bleed In« letos spomladi posneli tudi videospot. Do sedaj so fantje preigrali že večino domačih klubov, predstavili pa so se tudi na nekaterih festivalih, kjer seveda najbolj izstopata Metal Mania Open Air in MetalDays.

http://www.armaroth.com/
https://www.facebook.com/armaroth.band

Armaroth – Cell That We Bleed In:
http://youtu.be/cdanPTvZFWo

Kill Robot Kill so nastali avgusta 2010 na avstrijskem Koroškem, ko so se zbrali nekateri bivši člani treh tamkajšnjih underground bandov. S prenovljeno zasedbo, ki sedaj šteje šest članov, so jeseni 2012 pričeli tudi s prvimi koncerti. Njihovo glasbo je težko točno opredeliti, vendar se najbolj opazijo deathcore in hardcore vplivi, ki jih spretno kombinirajo z death metalom. Razni sampli in neobičajne strukture skladb pa vsekakor ponujajo posebno doživetje za vse poslušalce. V relativno kratkem času jim je uspelo na svojo stran pridobiti kar nekaj glasbenih kritikov, koncertne odre pa so si do sedaj delili s številnimi uveljavljenimi imeni, kot so Benighted, Cataract, Breakdown Of Sanity, Give Em Blood in drugi. Pravkar so v samozaložbi izdali tudi novi EP z naslovom »Aeon Of Damnation«.

https://www.facebook.com/killrobotkill
http://www.reverbnation.com/killrobotkill

Kill Robot Kill – Still The Ashes Reveal:
http://youtu.be/yprFQEVaciQ

Prispevek: 8 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/294597147413379/

22.11. Wajduski cunami: Harry, Start At Zero

Harry je melodični punk rock trio iz Ajdovščine, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers,… iz močne lokalne hardcore scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na D.I.Y. oz. “naredi sam” način in igrajo punk rock s ščepcem hardcora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri! Po svojih številnih nastopih po vsej Sloveniji (na vseh pomembnih slovenskih festivalih alternativne glasbe: OrtoPunk, No Border Jam, City Of…, Trnjefest) in istoimenskim albumom imenovanim »Harry«, leta 2005 izdanem pri slovenski založbi Pancake Records, je bil leta 2008 čas za drugo uradno izdajo. Po letu namenjenem snemanju albuma, posnetega v treh snemalnih delih, je album »Clowns And Monkeys« 24. aprila 2009 izšel v samozaložbi (Harrymusic), ravno na koncu turneje Got Punk Tour 4, skupaj s Slovenci Real Life Version in italijanskim bendom Tug Of War. Turneja je vključevala skoraj vse slovenske in nekaj italijanskih mladinskih klubov. V decembru 2009 imajo Harry za seboj svojo prvo evropsko turnejo skupaj z bendom Real Life Version (Francija in države Beneluksa). V letu 2010 Harry odigrajo »Ex – Jugoslavija Tour« z Tug Of War konec februarja in mini evropsko turnejo po »domovinah piva« (Nemčija in Belgija) konec marca. Drugi del turneje je bil opravljen v jeseni 2010, 3. del pa spomladi leta 2011, ko so Harry med drugim igrali tudi v številnih klubih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Poleti 2011 pa so odprli festival Punk Rock Holiday 1.1 in igral z bendi kot so Bad Religion, NOFX, Hot Water Music, Strung Out, Bouncing Souls, The Real McKenzies, Total Chaos, Jingo de Lunch,… Ta nastop je bil uraden konec promocije drugega albuma. Aprila 2014 so Harry izdali nov album posvečen domačemu mestu Ajdovščini z naslovom »Dead City System«, kateremu je sledilo kar nekaj nastopov po Sloveniji in enotedenska evropska turneja imenovana Looking for a bit of sunshine, wanting a lot of beers (Slovenija, Francija, Belgija, Nemčija).

https://www.facebook.com/Harry.Ajdovscina
http://harrymusic.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/Harrymusicband/videos

Start At Zero sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu pripada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši hardcore punk sceni. Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih. Do sedaj so nastopili na več manjših koncertih po Sloveniji, na festivalu Punk Rock Holiday 1.4., v začetku marca 2014 pa so imeli vikend turnejo po Avstriji skupaj z Američani Arms Aloft. Konec aprila in v začetku maja pa so se skupaj z lokalnimi gusarji Real Life Version odpravili na 10-dnevno turnejo po Balkanu in srednji Evropi. Obiskali so Bosno, Srbijo, Makedonijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Češko. V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb. Aprila 2014 so izdali prvi album z naslovom »Facing Insanity«, katerega lahko v celoti poslušate na njihovem Bandcamp profilu. Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoizpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.

https://www.facebook.com/startatzeroband
http://startatzero.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCO8x0rmOvvSMYp7DEM83xmQ/videos

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1569755856581259/

26.11. Holographic Human Element (BiH)

Ambiental post-rock new age band Holographic Human Element nam bo pričaral svojo vizijo zvokovnih izletov v mogočne prostrane širjave. Band prihaja iz Bosne in Hercegovine in se bo na mini turneji ustavil tudi pri nas. Če vam je blizu zvok The Caspian, Explosions In The Sky, Sigur Ros, This Will Destroy You… potem tega koncerta ne gre zamuditi!

https://www.facebook.com/Holographic.Human.Element
http://hhelement.bandcamp.com/

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/740939399275977/

29.11. Psychobilly-horror punk koncert: Clockwork Psycho, Ransom Call

Čeprav je noč čarovnic letos že za nami, v Trainstation Squat ponovno prihaja vse bolj popularna psychobilly zasedba Clockwork Psycho iz Ljubljane, ki se kot koncertna atrakcija uspešno uveljavlja tudi v tujini. Za ogrevanje zombijev in raznoraznih drugih spak bo tokrat zadolžena domača sleaze metal/horror punk zasedba Ransom Call. Bodite pripravljeni, kajti Clockwork Psycho vam bodo popili vse pivo, ukradli dušo in potem zaplesali še zmagovalni ples na vašem grobu!

Clockwork Psycho sta novembra 2011 v Ljubljani ustanovila Clockwork Lilith (glavni vokal, kontrabas) in Al Eržen (kitara, spremljevalni vokal). Ker sta oba glasbenika z dolgoletnimi izkušnjami, ki sta jih nabirala v različnih ljubljanskih metal, ska punk, oi in punk bendih, se je zadeva kaj hitro premaknila in ideje so se začele uresničevati. Kmalu se jima je na bobnih pridružil še Dogz, prav tako izkušen glasbenik. Začelo se je ustvarjanje prvih pesmi, nabiranje materiala za koncert in snemanje demo posnetkov. Sredi leta 2012 so bili Clockwork Psycho tako pripravljeni za svoj prvi koncert in takrat se je začelo. Eden za drugim so se začeli nizati nastopi, od manjših festivalov na Hrvaškem in Sloveniji, mini turneje po Srbiji, bikerskih zabav, do prvih večjih koncertov z bendom The Koffin Kats na Rijeki in Zagrebu. Leto 2013 se nadaljuje v podobnem, če ne celo pospešenem tempu. Lokalni koncerti, nastop kot predskupina svetovno priznanih Banane Metalik in evropska turneja s The Koffin Kats. Letos spomladi pa so v Zagrebu nastopili kot predskupina legendarnih Demented Are Go, kjer se je na bobnih izkazal tudi njihov novi član – Mare, s katerim so sicer sodelovali že v nekaterih predhodnih projektih. Skupina je potem oktobra pri britanski založbi Lucky Devil Records izdala težko pričakovani studijski prvenec z naslovom »Nightmares From Laibach«, ki ga je med drugim že predstavila tudi na desetdnevni turneji po Španiji, Franciji in Italiji. Tik pred turnejo se je Clockwork Psycho na drugi kitari pridružil še Lou Jordaan iz rockabilly zasedbe Eight Bomb.

https://www.facebook.com/pages/Clockwork-Psycho/277371932326951
http://www.reverbnation.com/clockworkpsycho

Ransom Call je nova sleaze metal/horror punk zasedba iz Kranja, ki je nastala v začetek leta 2013. Po nekaj kadrovskih menjavah skupino sedaj sestavljajo Dani (vokal), Markun (ritem kitara), Štular (solo kitara), Dare (bas) in Dime (bobni). Seveda ne gre za popolne novince, saj so si člani pred tem izkušnje nabirali v skupinah, kot so Amber Lilies, Street Creeps, Use Less, Sarcasm in druge. Letos spomladi so fantje v Studiu SubArt posneli svoje prve demo posnetke z naslovom »Creatures On The Loose«, ki prinašajo štiri udarne skladbe, v najboljši tradiciji skupin, kot so švedski Sister ali ameriški Murderdolls in Wednesday 13.

https://www.facebook.com/ransomcall
http://ransomcall.bandcamp.com/

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/995628480462668/

Ostalo dogajanje:

11.11. Kinofobija: Boj za

Boj za / A Fight For, dokumentarni film, 85 min, Slovenija, 2014
(vesna za najboljši celovečerni film, FSF, Portorož 2014)

režija: Siniša Gačić
scenarij: Siniša Gačić
fotografija: Siniša Gačić, Jan Perovšek, Jakob Weidner, Maksimilijan Sušnik
avtor glasbe: Damir Avdić
montaža: Zlatjan Čučkov
oblikovanje zvoka: Boštjan Kačičnik
producent: Miha Černec
produkcija: Tramal Films

Dokumentarec o gibanju Occupy “15 o” prikazuje zgodbe protagonistov, ki navkljub številnim osebnim in družbenim porazom ne zgubijo upanja v boljši svet. V kritiki predstavniške demokracije in globalnega finančnega kapitalizma se združijo pod geslom »nihče nas ne predstavlja«, organizirajo pa se po principih neposredne demokracije. V času pomanjkanja družbenih alternativ se v kampu pred Borzo začne vzpostavljati skupnost, v kateri naj bi enakovredno odločali vsi posamezniki. Po uvodni evforiji pa velika ideja neposredne demokracije trči ob sodobnega človeka in v ospredje pa pridejo tudi nasprotja.

»S temi prizori sem hotel pokazati, da se ti aktivisti pridružijo vsaki uporniški ali vstajniški akciji. Njihova identiteta je biti aktivist. Oni trdno verjamejo, da je mogoče vzpostaviti drugačen svet, nehierarhično organiziran.«
– Siniša Gačić, režiser

https://www.facebook.com/pages/Boj-Za-A-Fight-For/1439861822962396

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/329326110580927/

12.11. Mladinska novinarska šola

V šolskem letu 2014-2015 bomo poskusili obuditi Mladinsko novinarsko šolo in izdati nekaj številk časopisa. Pojavila se je možnost, da kranjska mladina dobi novinarsko šolo, kranjska mladinska sub/kultura pa svoj časopis.

Koncept:
Šola deluje tako, da deluje kot uredništvo časopisa, ki skozi svoje delovanje uči svoje sodelavce. Predavanja/pouk/sestanki uredništva potekajo tako, da jim ali predavamo o lastnih izkušnjah ali povabimo kakšnega od strokovnjakov ali pa jih peljemo na teren (obisk tiskarn, založb, drugih uredništev ipd.). Člane MNŠ se uči umetnost in zakonitost pisanja člankov, urejanje, lektoriranje, tehnično izvedbo, skratka vse aspekte delanja časopisa od zamisli do izvedbe. Obenem tudi dobijo vpogled še v grafiko, založništvo, showbusiness, zakulisja… Lažje članke pripravljajo učenci kot »domačo nalogo«, zahtevnejše pa se odpravimo delat na teren skupaj, zato da lahko vsi sodelujejo in se učijo na konkretnem primeru. Tudi vloge se ves čas menjajo. Tako je učenec enkrat novinar, drugič urednik, tretjič lektor, četrtič oblikovalec… Za začetek dobijo učenci nalogo, da skupaj naredijo logotipe in celostno grafično podobo časopisa. Časopis ima za izključno vsebino kranjsko kulturno sceno, s poudarkom na mladinski kulturi in subkulturi, na dejavnostih Subarta in drugih mladinskih organizacij, oziroma organizacij, ki imajo za ciljno publiko mladino.

Štartamo novembra, prijave sprejemamo do 12. novembra na naslov [email protected], potem pa skupaj določimo termin. Šola bo potekala v prostorih Gimnazije Kranj.

Udeležba brezplačna.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/373857796105665/

12.11. Impro večer črnega humorja #2 – Večer brez filtra (KUD KIKS)

Ko improviziramo se moramo prilagajati okolju, moramo biti primerni, moramo paziti da kje koga na užalimo, ker vsakič ko improviziraš ti na misel seveda pridejo tudi “neprimerne” ideje, ki jih potem spustimo skozi filter, in potem uresničimo tiste, ki so primerne…
…na večerih črnega humorja pa bomo ta filter odstranili!

Improvizatorji bodo ustvarjali prizore brez moralnih zadržkov, družbenih filtrov in brez politične korektnosti.

V imenu črne komedije ni nobena tematika off limits!

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/841096079243882/

18.11. Kinofobija: Vakuum (premiera)

Društvo Šenčurativa premierno predstavlja film Vakuum:
Vakuum je vpogled v konflikt najrazličnejših družbenih in psiholoških dvojnosti, umeščenih v žanr psihološkega trilerja z elementi srhljivke. Štirje mladostniki iz skrajno idiličnega prostora, preko nasilnih antagonistov, ki vanj vdreta, preidejo v kontrastno skrajnost zatohle utesnjenosti zaklonišča, ki nas sooči z nenehnim nihanjem med naklonjenostjo in nasiljem, visokim in nizkim, blodenj in razuma, odprtim in zaprtim, sanjskim in resničnim, histerijo in apatijo, treznostjo in omamljenostjo, svetlim in temnim. Vakuum je nasilna igra uničenja vsega lepega in posmeha temnemu, v kateri ne gre iskati povodov ali vzrokov, le oblike, v katerih se pojavlja.

Prostovoljni prispevki!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1517910835124011/

Povezani članki: