Privid™: Mark Lanegan Band – Floor Of The Ocean

Mark Lanegan

Konec oktobra je veliki Mark Lanegan izdal nov album, naslovljen Phantom Radio, ki je požel lepe kritike oz. hvalo. Sedaj pa je v sliko ovil še komad Floor Of The Ocean.

To je njegov že deveti samostojni album, če štejemo še albume, ki so nastali v sodelovanju, bodisi z Isobel Campbell ali Dukeom Garwoodom, ali kot 50 odstotkov zasedbe Gutter Twins (njegovega dolgoletnega partnerstva z Gregom Dullijem), ali pod znamko njegovega legendarnega prvega benda Screaming Trees, pa je skupno število bliže 20. Potem pa so tu še njegova gostovanja v zasedbi Queens Of The Stone Age in pred tem v Mad Season, seattelski superskupini iz sredine devetdesetih, ki so jo sestavljali člani bendov Alice In Chains, Pearl Jam in Screaming Trees. In tu še nismo šteli njegovih številnih občasnih ali enkratnih primerov, ko je kot pevec sodeloval na ploščah glasbenikov, kot so UNKLE, Martina-Topley Bird, Moby, Soulsavers, Melissa Auf der Maur in Creature With The Atom Brain. Skupaj je Mark Lanegan posnel blizu 50 albumov. Petdeset let, 50 albumov …

V živo pa mu boste lahko znova prisluhnili 28. februarja v Kinu Šiška, za ogrevanje bosta poskrbeli zasedbi Duke Garwood in The Faye Dunaways.

Povezani članki:

Značke: