Napovednik: Mostovna v decembru vabi na Fake Orchestra, Slander, Misery For A Living, Iamdisease …

Petek, 12. December 2014FAKE ORCHESTRA(Slo)
Slovenske ljudske na funk, jazz, soul, afrobeat
Vrata: 21.00   Začetek: 22.30  Vstopnina: 5 Eur

Zasedba Fake Orchestra deluje že od leta 1997, ko jo je ustanovil Igor Leonardi, mojster kitarist, skladatelj gledališke in filmske glasbe, sovoditelj in glasbeni producent mladinske oddaje Muzikajeto.

Čeprav je nekakšen vodja, pa zasedba v veliki meri deluje kot glasbeni kolektiv, njegovi bolj ali manj stalni člani ali pa redni gostje so številni slovenski glasbeniki najvišjega razreda. Njihova značilnost je, da slovenske in druge ljudske pesmi zelo avtorsko odevajo v funk, rock, jazz, soul in afrobeat preobleke. Skupina je sicer stara znanka slovenskih koncertnih odrov, nastopili so tudi na večjih festivalih doma in v tujini (Carigrad, New York, London, Bruselj…). O njenem zadnjem albumu je pisal tudi priznani spletni portal All About Jazz, lani je bila nominirana celo za nagrado vodilnega britanskega World Music časopisa Songlines. Nagrado jim je na koncu ‘speljal’ Goran Bregovič.

Fake Orchestra:
Ana Vipotnik – Vokal
Ana Simenc – Saksofon, Vokal
Igor Leonardi – El.Kitara
Nino De Gleria – El. Bass
Enos Kugler – bobni

Facebook
Video: Fake Orchestra “Na Polju” live v Kud-u 2013
FACEBOOK EVENT

Sobota, 13. December 2014City Of The Dead vol.5
Vrata: 21.00   Začetek: 22.00   Vstopnina: 5 Eur

Koncertni cikel City of The Dead se po daljšem premoru vrača nazaj! Zopet bomo poskrbeli, da bo Mostovna deležna zvočnega nasilja in da boste lahko obnovili znanje svojih plesnih veščin, ki ste jih nabirali na poletnih festivalih. Peta edicija koncertnega cikla nadaljuje zgodbo njene predhodnice in prinaša na oder nasilno mešanico hardkora pomešanega z punk in metal vplivi. V sklopu evropske turneje „The Rush“ nas bodo obiskali Benečani Slander, ki so znani po njihovih intenzivnih live nastopih. Družbo na odru jim bodo delali Misery For A Living iz Vidma, ki so že okusili oder Mostovne in preigravajo surov hardcore z prizvokom skupin iz 90-ih let prejšnjega stoletja. Prvič se bodo v Novi Gorici predstavili tudi zagrebčani Shin, ki preigravajo mešanico hardcora in punka začinjeno s metal deli in jeznim ženskim vokalom. Hardcore se vrača v KC Mostovna!


SLANDER
Venezia hardcore punk
facebook
bandcamp

SHIN
Zagreb melodičen hardcore punk
facebook
bandcamp

MISERY FOR A LIVING
Udine hardcore
facebook
bandcamp

FACEBOOK EVENT

Napovedujejo še:

Petek, 19. December 2014 | Iamdisease release party gostje: Border Bastard, Nakajima
Sobota, 20. December 2014 | Illegal Kru
Četrtek, 25. December 2014 | Fresh Hip Hop X-mass 2014
Sobota, 27. December 2014 | Digital/Analogue

Povezani članki: