Ultimativni rock’n’roll – Demolition Group znova v Menzi

Demolition Group

Ljubljana / Menza pri koritu
11. 12. 2014

Med feni Demolition Group je završalo že nekaj dni pred koncertom: »Razprodano!« V tolažbo je sledila novica, da bodo četrt ure pred napovedanim koncertom sprostili karte, ki do takrat ne bodo prevzete, v prodajo. In res, Menza je bila polna, ko sta ob približno pol enajstih na oder najprej stopila oba kitarista, najkasneje pridruženi član Matija in eden izmed dvojčkov Tomica na basu, nato bobnar Ivica in še nezamenljiva Jože in Goran. Tisti čupavi saksofonist in tisti gologlavi vokalist, ki sta vizualno najbolj prepoznavna člana skupine.

Za letošnjo edicijo sedaj že tradicionalnega decembrskega koncerta na Metelkovi so pripravili tudi nekaj novega materiala, s katerim se po novem letu odpravljajo v studio. Po mojem štetju smo slišali štiri novitete: Kapital, s katero so začeli, kmalu sta sledili 99 in Da bi bil iskren, nekje na polovici koncerta pa še kompozicija z naslovom Lažje je imeti psa. Novi komadi so bili v demolišn maniri, pa tudi publika jih je toplo sprejela. Po besedah skupine so: »Nove pesmi nastajale zadnjega pol leta v poletni praznini, prepojeni z dežjem, v odsotnosti lastnega jaza in razkroju družbenega bitja v kloaki pohlepa in praznega niča.« In tudi sicer je njihov nastop prepojen z družbeno kritiko, z opozarjanjem na nepravičnosti in poudarjanjem kako pomembno je, da se zavedamo, da smo del skupnosti. V več kot dvournem glasbenem razvajanju smo slišali skladbe iz praktično vseh cedejk, v prvi polovici več iz zadnje studijske plošče Paneta starcev in Neovangelija, v drugi pa je bil poudarek na ostalih. Vzdušje je bilo krasno, skupina pa kot vedno glasna, energična in uigrana.

Vsem, ki ste letos ostali zunaj pa v razmislek to, da bodo naslednje leto karte zagotovo pošle vsaj enako hitro, če ne še prej. Ne recite, da niste bili opozorjeni.

Tjaša Janovljak

Povezani članki: