V Ljubljano se vračajo Russian Circles

Russian Circles

Čikaški post -metal trio Russian Circles se znova vrača v Ljubljano, in sicer 5. aprila skupaj z zasedbo iz Seattla Helms Alee.

Russian Circles vozijo po post kanalih že od 2004, glavna stebra sta kitarist Mike Sullivan in bobnar Dave Turncrantz, po zamenjavi basista 2007 pa je tretji steber postal Brian Cook. Zasedba je do sedaj izdala pet albumov, zadnji – Memorial (Sargent House) je izšel lansko leto. Na prvi posluh tipičen inštrumentalni post-metal, a trojica zna ujeti kompleksnost kitare, basa in bobnov do zadnje trohice perfekcije, tako na albumih kakor tudi v živo!

Helms Alee, še eni varovanci Sargent House založbe (Boris, Red Fang, And So I Watch You From Afar, Chelsea Wolfe, Red Sparowes …) si že od leta 2007 vtirajo svojo pot na glasbeni sceni. Trojica je letos februarja izdala svoj tretji album Sleepwalking Sailors. V svojem bistvu sludge zasedba, kateremu je dodala post-rock distorzijo, pretočnost prog metal poljan in kanček pristnega rock’n’rolla. Skratka, zasedba, ki ni za pussije!

Priporočamo pa tudi And So I Watch You From Afar, ki v Ljubljano v okviru nove plošče “Heirs” prihajajo prvič in sicer 19. maja.

 

Povezani članki: