Deklica iz stekla novi singel Grege Korošca

Deklica iz stekla Grege Korošca

Grega Korošec, ki se je v lanskem letu predstavil s prvencem Deklica iz stekla (Celinka) je za svoj drugi singel izbral istoimensko skladbo.

Gre za izjemno pretanjeno upodobitev zgodbe o krhkosti, tudi nedolžnosti posameznikove duše, ki je pogosto v nasprotju z navadno krutim svetom, v katerem preži nešteto nevarnosti. Ali se bomo prebili skozi vse ovire ali ne, je odvisno predvsem od nas samih.

Prav takšna se zdi tudi glasba – vokalno malo pridušena, mehka, glasbeno spevna, in polna medsebojnih kontrastov, razpotij, vzpenjanj in padanj. Ter predvsem raznolikosti. Za temelj svojega glasbenega ustvarjanja si je Grega izbral alternativno glasbo, ki jo je združil z indiem in jo še dodatno obogatil z elementi pop- in rockglasbe. Tudi besedilno, sporočilno se ni omejeval. Tako se nenehoma gibljemo med imaginarno-intimističnimi občutji in kritičnim sarkazmom, kdaj celo teatraličnostjo. Naslovna pesem zveni lahkotno, zabavno.

(Nina Novak v recenziji za Glasno)

Za pesem Deklica iz stekla bo poleti 2015 izšel videospot v režiji Mita Gegiča in Tine Dobrajc, ki sta album tudi likovno opremila.

Povezani članki:

Značke: