Prisluh™: Vagabunda – Morning Coffee

Vagabunda

Akustični duo Vagabunda, ki ga sestavljata Jure Jurca in Matevž Pavčnik, predstavljata skladbo Morning Coffee, ki se nahaja na njunem EPju Away, le-ta strukturno sloni na treh samostojnih, a hkrati močno povezanih skladbah. Kot velika zanimivost pa je samo vizualna podoba EPja – pesmi se nahajajo na lesenih USB ključkih, zapakirani v lični škatlici, z vgraviranim Away napisom.

Pesem Morning Coffee, katere avtor je Jure Jurca, je sicer nastala že v času, ko je še deloval v skupini Chaosstar. Ker pa je narava komada bolj pop usmerjena, je bila mišljena kot stranski projekt. Ta projekt je postal band z imenom After Burn in takrat je bilo moč prvič slišati komad v živo. Ker pa je zasedba After Burn imela kratek rok trajanja, je vse skupaj potonilo v pozabo.

Vagabunda sta skreirala koncept akustičnosti – ustvariti skladbe, ki so odigrane na dveh akustičnih kitarah, a hkrati zvenijo kot da bi jih odigrala celotna skupina. Zdel se je pravi čas za skladbo ‘Morning coffee. Seveda je bilo potrebno prirediti dele komad tako, da so bili užitni za poslušalca. Solo kitaro je nadomestil akustični flamenko pridih. Tempo je poudaril kitarski tab. Vse skupaj profesionalno nadzorovano v studiu Evolucija, pod taktirko Simona Jovanoviča.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: