Na Exit prihajajo Faithles

Eden od največjih elektronskih bendov vseh časov Faithless, bo premierno nastopil na Dance Areni festivala Exit, v polni koncertni zasedi in sicer 12. julija.

Londonski Faithless so letošnji come back na glasbeno sceno objavili zaradi izdaje remiks albuma Faithless 2.0, na katerem se poleg že znanih hitov, kot so Insomnia, God Is A DJ in We Come One nahajajo tudi tri nove pesmi. Kreativno jedro skupine Faithless tvorijo karizmatični frontmen Maxi Jazz, multiinštrumentalistka Sister Bliss in producent Rollo, ki sicer ni nikoli prisoten na koncertih.

Iz popolne anonimnosti, so julija 1995 izdali prvi single Salva Mea, ki se je zavihtel na 1. mesto ameriške dance lestvice, v Evropi pa je bil uvrščen med top 10 singlov! Globalni uspeh so potrdili z enim največjih elektronskih hitov vseh časov – Insomnia, z multiplatinastega albuma Reverence. Nekaj let kasneje so izdali “himno” God Is A DJ, leta 2001 pa plesno mantro We Come 1. Tretji album je prinesel uspešnice One Step Too Far, Muhammad Ali in Tarantula, četrti No Roots pa se je povzpel na 1. mesto britanske lestvice albumov in “prinesel” hite Mass Destruction, I Want More, Miss U Less, See U More in What About Love. Sledila sta odlična albuma To All New Arrivals (2006) in The Dance (2010); nastopili so na 40. obletnici Glastonbury festivala in bili skoraj dve leti na svetovni turneji.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.