Napovednik: V ljubljanskem Kino Šiška dogaja

Yann Tiersen

Kino Šiška že v sredo vabi na enajsto chilli space infuzijo – kolektiv Chilli Space nadaljuje začrtano pot z enajsto izdajo v seriji, tudi tokrat na analognem nosilcu zvoka. Veteranom Space Orchestra, dvojcu Timequake, Zergonu, Nitzu, Wichiwaki, Stashmanu ter LSD Anarchista in vokalistke Lil’ Chill se premierno pridružuje nadarjeni Kroupa Kristjan. Nastopajoči bodo ob vizualni podpori VJ XYZ predstavili sveže ohlajen repertoar dub-techna, downtempa in sorodnih glasbenih odvodov.

Četrtek bo namenjen Lajku Felixu – genialni vojvodinski violinist, se s celotno postavo Lajkó Félix Orchestra vrača v Šiško! Zaradi svojih vrhunskih koncertov si je prislužil vzdevek »vojvodinski Paganini; velja za instiktivnega genija, ki je na odru z inštrumentom v roki – naj bo violina ali citre – zmožen česarkoli. Obeta se ultimativni izbruh žive muzike!

Sobota pa pripada Yannu Tiersenu – francoski multiinstrumentalist se v okviru prihajajoče turneje vrača februarja 2015 v Kinu Šiška. Na koncertu, na katerem bomo priča mešanici skladb novega albuma in starejših uspešnic, bo v okviru projekta Tiny Feet, na katerem se mu bodo pridružili glasbeniki izpod okrilja založbe Unknown Capability Recordings, prvič izvajal tudi izbor glasbe Martina Zeichneteja, avtorja nedavno odkritih posnetkov ‘Kosmischer Laufer – skrivnostna kozmična glasba vzhodnonemškega olimpijskega programa 1972–83′.  Za ogrevanje bodo poskrbeli Tiny Feet.

Ker bi vsak Tiersnov moral vedeti tudi za Archive, vsi kupci kart za Yanna Tiersna dobijo 20% popust za koncert benda Archive v Šiški, ki bo 15.marca. Popust možen samo na blagajni Kina Šiška s predložitvijo karte za Tiersna – tudi v soboto, na dan Tiersnovega koncerta!

Napovedujejo še:

Povezani članki: