Happy Ol’Mcweasel napovedujejo izdajo novega albuma Heard Ya Say

Ambasadorji poskočnih folk-punk-rock ritmov in dobre volje, Happy Ol’ McWeasel, pričenjajo v marcu, po intenzivnem snemanju albuma, z odmevno in glasno promocijo novega albuma „HEARD YA SAY!“.

Brez dvoma je ravno nova izdaja “HEARD YA SAY!” zaradi odmevnih nastopov in številnih projektov v letu 2014 ena izmed najbolj pričakovanih na domači rock sceni. Happy Ol’ McWeasel pa so svoje mesto našli tudi na vedno bolj razviti in vplivni mednarodni folk punk rock glasbeni sceni, kjer sta skupini kot sta npr. Dropkick Murphys ter Flogging Molly že dlje časa najbolj izpostavljena predstavnika. Leto 2014 predstavlja za naše predstavnike omenjenega glasbenega žanra pomembno prelomnico in ponuja nove izzive, saj se za skupino pričnejo takrat tudi intenzivno odpirati tuji trgi. Tako Happy Ol’ McWeasel v letu 2014 podpišejo pogodbo z japonsko založbo Uncle Owen / Hats Unlimited Ltd., ki lansira prvenec “No Offence” na police priznane glasbene trgovinske verige Tower Records v Deželi vzhajajočega sonca. Album je še isto leto na presenečenje založnika in skupine na Japonskem razprodan. Vse to privede do novih poslovnih priložnosti na Japonskem, zaenkrat pa naj te ostanejo še skrivnost.

Trdo delo skupine v letu 2014 ponovno obrodi sadove, ko pesem “ DANNY BOY “pristane kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji ”THE CRAZY ONES”, kjer glavne vloge pripadajo filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in Jamesu Wolku. Leta 2014 se po festivalskih nastopih po Evropi in Sloveniji skupina ponovno posveti pisanju novih pesmi, zapre se v domač studio in posname album „HEARD YA SAY“, katerega izdaja v samozaložbi je napovedana simbolično na dan St. Patricks Day, 17. marca 2015. Fantje ob priložnosti pristavijo: “To je komaj začetek, nov list v naši glasbeni karieri, pripravljeni smo na trdo delo in akcijo. V leto 2015 se podajamo optimistično in polni pozitivne energije!”

Album “HEARD YA SAY!”, ki vsebuje 12 pesmi, med tem tudi Good Deeds, ki so ga fantje predstavili že v letu 2014, bodo premierno predstavili na dan izdaje albuma, v torek, 17.marca ob 21.uri v ljubljanski Gala Hali na Metelkovi (gostje so grški punkerji Vodka Juice, mudijo se na evropski turneji), in v petek, 20.marca v domačem Mariboru na ŠTUK-u (gostje lokalni Alice Blue). Koncert v Mariboru bo dobrodelne narave saj bo skupina celoten izkupiček od prodanih kart namenila Zvezi prijateljev mladine za letovanje otrok na morju.

Fantje so ob izdaji težko pričakovanega drugega albuma povedali:”Album je logično nadaljevanje prvenca “No Offence”, po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj nam neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri. Seveda ne pozabimo na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed.

Snemanje plošče „HEARD YA SAY!“ je potekalo v studiju Epix Productions, za mastering pa je ponovno poskrbel nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM, Children of Bodom…)  v legendarnem finskem Studiju Finnvox. Od predstavitve zadnjega albuma so pretekla natanko tri leta, zato skupina obljublja, kot se za priložnost spodobi, promocijo albuma polno akcije in letečega piva. Prečesali bodo Slovenijo po dolgem in počez, tečejo pa že dogovori za nastope po nemško govorečih državah, v svoje vrste pa je skupino zvabila tudi ena večjih italijanskih booking agencij.

Za pesem „AWAY“ , aktualni single, ki ga Happy Ol’ McWeasel predstavljajo v sklopu novega albuma „HEARD YA SAY!“, bodo fantje v svojem šaljivem in kritičnem slogu kmalu posneli videospot. Marsikoga pa bodo presenetili z dovršeno in zrelo zvočno sliko, harmonično in tradicionalno keltsko ter spevno začinjeno. Seveda pa, kot sicer, tudi v tej pesmi ne primankuje energičnosti in navdihujočih epskih melodij.

Z uspehi opogumljeni Happy Ol’ Mcweasel brez dvoma z novo izdajo kandidirajo med najboljše letošnje stvaritve folk punk rocka v evropskem in širšem svetovnem prostoru, na domačih tleh pa že tako nimajo primerne konkurence.

Avdio pesmi Away na Youtube: http://youtu.be/l4KT3h19lmc

Pesem Danny Boy na Youtube /avdio/: http://youtu.be/fR1d83I3eUY

 Povezava za prenos sekvence, kjer se pojavi Happy Ol' avdio posnetek (v seriji je mogoče slišati Happy Ol'McWeasel od 18:38 do 19:22) :

http://www.happyolmcweasel.com/promo/TheCrazyOnes-ft-HappyOlMcWeasel.rar

Več o seriji The Crazy Ones: http://www.imdb.com/title/tt2710104/

KONCERTNI NAPOVEDNIK:

17.3. (TOR) LJUBLJANA/ GALA HALA (METELKOVA) – uradna promocija albuma

FB event: https://www.facebook.com/events/887772671244992

20.3. (PET) MARIBOR / ŠTUK (obenem dobrodelni concert)

FB event: https://www.facebook.com/events/1572500072991913

27.3. (PET na SOB) MARIBOR / II. Gimnazija (koncert zaprtega tipa)

3.4. (PET) RAVNE NA KOROŠKEM/ Kompleks

4.4. (SOB) NOVO MESTO/ Lokalpatriot

10.4. (PET) VELENJE/ eMCe

11.4. (SOB) KRŠKO/ MC

17.4. (PET) METLIKA/ Pung Art

18.4. (SOB) POSTOJNA/ MC

30.4. (ČET) KISOVEC/ Kres Kisovec

8.5. (PET) NOVA GORICA / Mostovna

27.6. (SOB) ŠENTVIŠKA GORA / GORA ROCKA

01.8. (SOB) ORMOŽ/ OFAK FEST

21.8. (PET) VOLČJA DRAGA / ROCK ŠOK

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.