Kamerad Krivatoff predstavljajo album About Time

Člani zasedbe Kamerad Krivatoff se raje kot skupina posameznikov predstavljajo kot Kamerad – virtualno-fantazijski lik, nadčasovno bitje, ki ga najbolj zaznamujejo občasno navdušenje nad popularno popevko z začetka 20. stoletja, razvoj ruske avantgarde, vzpon množičnih medijev ter digitalna revolucija zgodnjega 21. stoletja. Kamerad Krivatoff je otrok svojega časa, rojen na prepihu prejšnjega stoletja.

Zasedbo sestavljajo Tim Kostrevc, Luka Jamnik, Jernej Jurc, Damir Babić, Luka Šalehar in Gregor Gruden. Vsi so bili v preteklosti, ali pa so še, člani glasbenih skupin, ki so zaznamovale slovensko alternativno in popularno glasbeno sceno v zadnjih deset in več letih. Laibach, Silence, Srečna Mladina, Cancel, Niowt, Gušti in Polona, The Frictions je le nekaj imen, ob katerih se Kamerad počuti nenavadno domače.

V živo je svoje delo zasedba Kamerad Krivatoff javnosti prvič predstavila na internetnem koncertu “Live on the internets” 1. novembra 2007.  Sedaj pa zasedba ponovno vstaja s svojim prvim dolgometražnim zvočnim izdelkom About Time. Album predstavlja zgodbo o času, staremu bo ukrojena nova preobleka. Poslušalec lahko pričakuje bogate orkestracije, piskanje, pokljanje in šumenje, besedila o vročični ljubezni iz davnih časov pa bodo postala izpovedi vztrajnega zalezovalca.

Zasedba Kamerad Krivatoff je navdih pri iskanju lastnega glasbenega izraza našla v popevkah prve polovice dvajsetega stoletja. Glede na svoj specifični instrumentarij – kopico analognih in digitalnih sintetizatorjev zvoka, bobnov, basa in glasa so menili, da je sebi lasten zvok bolje poiskati v priredbah močnih avtorskih pesmi. Pod prste so si med drugim nastavili dela glasbenih velikanov, kot so Henry Mancini, Cole Porter, Ervin Drake in Charles Aznavour. Nastalo je 8 močnih komadov iz kolektivne zavesti prejšnjega stoletja (‘I’m Gonna Live Till I Die’, ‘Lulu’s Back in Town’, ‘The Sweetheart Tree’, ‘J’en Deduis Que Je T’aime’, ‘Nature Boy’, ‘Night and Day’, ‘Too Close for Comfort’, ‘It Was a Very Good Year’), Kamerad Krivatoff pa so na prvenec dodali  tudi enega  avtorskega (‘Beach Boy’), ki so ga navdihnili prav njegovi sopotniki v času.

Na njihovem bandcamp profilu pa lahko prisluhnete nekaterim skladbam: https://kameradkrivatoff.bandcamp.com/releases

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.