Marčevski Trainstation Squat program

Hladno Pivo

Mesec dni je naokoli in ekipa kranjskega Trainstation Squata je znova pripravila pester program, ki poleg koncertov skupin Hladno Pivo, T.M.S. Crew, Omen (ZDA), Metalsteel, Thunderbabies, God Scard in številnih drugih prinaša tudi video in interaktivne delavnice ter 1. SubArt sejem, v okviru projekta Kinofobia pa se obetajo tudi projekcije nekaterih zanimivih filmov.

Program za marec:
07.03. Koncert: Thunderbabies, Stari Pes
11.03. Kinofobia: Kratki filmi AGRFT 2014: Svetlo črna, Tujca, Rejnica, Mladi Menendes
13.03. YU Rock Partyzani
14.03. Koncert: Metalsteel, God Scard, Rise
17.03. Koncert: Omen (USA), Shutdown
18.03. Kinofobia: Diaz: Don’t Clean Up This Blood (2012)
19.03. Četrtkov večer: Jam Session in Cik Cak band
20.03. Koncert: T.M.S. Crew in DJ Danaja
21.03. Koncert: Hladno Pivo
28.03. Koncert: Didge, Stripeless Zebra, Following Summer
31.03. Kinofobia: V kleti / Im Keller (2014)09.-13.03. Šola odprtih vrat: Video delavnice (Mitja Legat) [Več informacij]
16.-20.03. Šola odprtih vrat: Interaktivne delavice (Matjaž Rupnik): Čas Sprememb – kako spremeniti sistem in ostati zvest sebi? Ali sistem deluje? Je mirna revolucija mogoča? Smo vsi enakopravni? Kaj je smisel življenja?
23.-28.03. Prvi SubArt sejem: Na voljo umetniški izdelki raznih ustvarjalcev, oblačila, cd-ji, gramofonske plošče, itd… [Več informacij]

http://www.trainstation-squat.org/
https://www.facebook.com/TrainStationSquat

07.03. Rock’n’roll koncert: Thunderbabies, Stari Pes

Thunderbabies so domača brca v rit vsem malodušnim kimavcem, ki se ne morejo odločiti, kaj bi poslušali in na kakšne koncerte bi hodili, kaj jih v sferi sodobne rockovske produkcije privlači in zakaj bi se pravzaprav posvečali sodobnim dratarskim godbam.

Kar dolgo smo čakali na njihov drugi uradni album “Kick-off!”, ki lahko pomeni začetek ali pa tudi kaj veliko bolj nesramnega. Lahko je brca v rit vsem begajočim ušesom, ki so se izgubila v sferi sedem četrtinskega takta, lahko je tudi poziv vsem, ki jim ni prav všeč lažnjiva bleščavost bednega vsakdana. Zgodba Thunderbabies zajema eksplozivno in dinamično energijo ritmične ekstaze, prepojena je s krutimi kitarskimi rifi in ti se poigravijo z banalnostjo repetitivne realnosti. Vokali so hrapavi in potopljeni v sodobno rockovsko močvirje. Norčujejo se iz patetične vsevednosti, ošabnosti in brezbrižnosti. Pred sabo imamo pravi recept za rock’n’roll terapijo. Punk rock, blues, garaža, high energy rock’n’roll in v končni fazi tudi globoko spoštovanje rock’n’roll tradicije se združuje v sarkastično kritiko sodobnega sveta. “Kick-off!” je nabit z željo in užitkom, ter klicom k svobodi telesa in duha.

Drugi album ekspresivnega četverca Thunderbabies ne navdušuje le z neposrednim rockovskim izrazom, temveč tudi z močnim vsebinskim izbruhom, ki bo prevetril vašo pretepeno, utrujeno, razočarano in zamorjeno dušo. Album vam bo vzbudil željo po neposredni rock’n’roll akciji in to ni prav nič čudnega, saj vas Thunderbabies čakajo že vse od leta 2002, ko je izšel njihov prvi demo album “K4-411”. V dobrem desetletju je ljubljanska četverica razvila povsem svoj in kredibilen, prepoznaven zvok. Leta 2004 so v samozaložbi izdali prvenec, ki so ga predstavili na številnih koncertih po Sloveniji in tudi čez mejo. Istega leta jih je Radio Študent izbral med 6. finalnih bendov Klubskega maratona. V obdobju med leti 2005 in 2014 so si delili oder s številnimi zanimivimi bendi sodobnega rock’n’rolla kot so Pierced Arrows, The Bellrays, Lombego Surfers, Res Nullius, Hic Et Nunc, Erotic Biljan & His Heretics, The Babies, Muškat Hamburg, itd. Ko se je triu leta 2012 pridružil izjemen ritem kitarist Tomaž Berginc, se je pripravil teren za album, ki bo izšel prav te dni. Bend je dobil povsem svež zagon, vendar to še ni pomenilo konca preoblikovanja. Bobnarja Petra Noseta je konec leta 2013 zamenjal eksplozivni in energični bobnar Juš Šenica, ki igra tudi pri Firespit in je sodeloval z zasedbami kot so Pingo, 4-je, Brbuč Blues band, itd. Četverica se je aprila letos odpravila v studio Soundlab D, Gregorja Dovjaka in v tednu dni je nastala ekstatična rock’n’roll zgodba, ki jo sestavlja kar 16 dinamičnih, kremenitih rock’n’roll poslastic. Album je pravcata rockovska eksplozija, ki vam bo razgibala vaše nepotešene organe.

Alenka Hrvatin Škerjanc (Thunderbaby) – bas, vokal
Juš Šenica – bobni, vokal
Tomaž Berginc – kitara, vokal
Brane Škerjanc Bruc – kitara, vokal

https://www.facebook.com/Thunderbabies
http://thunderbabies.bandcamp.com/

Stari Pes bevska raznoliko avtorsko glasbo, s koreninami predvsem v bluesu in ritomigajočih ritmih. Njihov barjansko – pohorski woof&roll je dovolj pop, da gre v ušesa, a se lahko v trenutku prelevi v transcendentalni psihadelični izlet. Pravkar so izdali prvenec, ki je bil posnet kot session album.

Matic Jereb – vokal, klaviature, kitara
Martin Mravlje – kitara
Jernej Šorli – bobni
Mario Pevec – bas
Aleš Tonaj – djembe

https://www.facebook.com/pages/Stari-Pes/513143225392278
http://staripes.bandcamp.com/

Vstop prost oz. prostovoljni prispevki!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1400637833581495

13.03. YU Rock Partyzani

V okviru večera YU Rock Partyzani bomo po daljšem času zopet skupaj obujali spomine na nekatere legendarne izvajalce s področja bivše Juge, kot so Bijelo Dugme, Psihomodo Pop, Riblja Čorba, Hladno Pivo, Parni Valjak, Laufer, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Divlje Jagode, Bajaga, Plavi Orkestar, Azra, Prljavo Kazalište, EKV, Majke, Paraf in številni drugi.

Tudi tokrat nam bosta z zimzelenimi uspešnicami temperaturo dvigala naša stara znanca, GoCo in HellFucker. Opušteno do jutra!

Vstop prost oz. prostovoljni prispevki!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/909928782370779

14.03. Metal koncert: Metalsteel, God Scard, Rise

Marca bosta v Trainstation Squatu razgrajali skupini Metalsteel in God Scard, ki na domači metal sceni že dolgo nista več neznanka, kot predskupina pa bo nastopila mlada groove metal zasedba Rise iz Tržiča.

Metalsteel so se v zgodovino zapisali kot najmlajši slovenski metal band, saj so svoj prvi album izdali, ko so še gulili osnovnošolske klopi. Od tedaj je minilo že dobro desetletje in pod pasom imajo že štiri studijske plošče, album v živo, nešteto koncertov širom Evrope, med drugim tudi kot spremljevalni band Jamesa Rivere (Helstar, Distant Thunder, Malice), ter se upravičeno uvrščajo v vrh slovenske metal scene. Marca lani so izdali svoj peti studijski album z naslovom »This Is Your Revelation«, ki je že dobil tudi odlične mednarodne odzive.

http://www.metalsteel.net/
https://www.facebook.com/metalsteel

Kranjski hibridni metalci God Scard se po številnih menjavah v zasedbi in drugih preprekah vračajo prenovljeni in v odlični formi. Skupina se s svežim zanosom in nuklearnim nabojem energije vrača na slovenske odre, kjer nam bodo poleg priljubljenih starejših uspešnic tokrat predstavili tudi nekaj povsem novega materiala.

https://www.facebook.com/GodScard
http://www.reverbnation.com/godscard

Rise je štiričlanska zasedba iz okolice Tržiča, ki v svoji glasbi združuje ter meša prvine svojih najljubših žanrov, kot sta thrash in melodični death metal, kar sami na hitro opredeljujejo kot groove metal.

https://www.facebook.com/pages/Rise/281311088605443
https://soundcloud.com/riseband-1

Prispevek: 6 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/825660407475380/

17.03. Metal koncert: Omen (USA), Shutdown

V okviru evropske turneje se bo 17. marca v Trainstation Squatu ustavila legendarna ameriška heavy/power metal zasedba Omen, ki bi morala sicer v Kranju gostovati že pred petimi leti, kot predskupina pa bodo nastopili novogoriški heavy metalci Shutdown.

Omen je leta 1983 v Los Angelesu ustanovil kitarist Kenny Powell, ko je zapustil skupino Savage Grace. Zelo hitro so podpisali za vspenjajočo se založbo Metal Blade Records, za katero so potem posneli več albumov. Postali so eni od njihovih uspešnejših izvajalcev, saj so s svojo kombinacijo tradicionalnega ameriškega heavy metala in markantnega glasu pevca J.D. Kimballa dosegli skorajda kulten status z bazo vnetih privržencev.

Vendar pa leta 1988 izdani album »Escape To Nowhere« zaradi prevelikega odmika od njihovega prepoznavnega zvoka pri oboževalcih ni bil preveč dobro sprejet. Leta 1989 je temu sledil tudi razpad skupine. Powell je nato ustanovil Stepchild, s katerimi so posneli le en album, dokler ni leta 1997 zbral novo zasedbo in ponovno obudil Omen.

Sledil je izid novega albuma »Reopening The Gates«, ki pa je imel več skupnega z metalom 90-ih, kot pa z njihovimi zgodnejšimi izdajami. Po vnovični menjavi vokalista leta 2003 objavijo »Eternal Black Dawn«, kateri jih končno vrne na pot stare slave njihovih klasičnih albumov iz sredine 80-ih.

Dolgo obljubljani novi studijski album skupine z naslovom »Hammer Damage« po več kot devetih letih odlašanja končno izide leta 2014 in ga bo skupina predstavljala na evropskih koncertnih odrih v letu 2015!

https://www.facebook.com/omenofficial

Hard’n’heavy zasedba Shutdown, ki je z delovanjem pričela leta 2006, se je do danes uveljavila kot ena vodilnih v tej glasbeni smeri v Sloveniji. Kljub številnim kadrovskim menjavam imajo za sabo že številne uspešne nastope, na katerih so si koncertne odre delili z imeni, kot so Divlje Jagode, Requiem, Lene Kosti in mnogi drugi.

Spomladi 2012 so Shutdown končno izdali svoj studijski prvenec z naslovom »Heavy As Metal & Hot As Hell«. Skupina je lansko leto objavila tudi novi single in videospot za skladbo z naslovom »Sexual Storm«.

http://www.shutdown.si/
https://www.facebook.com/pages/SHUTDOWN/349487506681

Vstopnice:
– 10 € (v predprodaji – samo 14.03. na koncertu Metalsteel, God Scard in Rise v Trainstation Squatu!)
– 12 € na dan koncerta

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1545626539060418

19.03. Četrtkov večer: Jam Session in Cik Cak band

Tudi v marcu vas vabimo na Jam Session dogodke. Cik Caki so se pozdravili, zato smo jih ponovno povabili, da zašpilajo z vami.

Od Afriških melodij do brazilskih ritmov in fusion kitar, se Cik Cak band uvršča med redke slovenske skupine, ki gradijo svoj lasten izraz in karakter. Zasedba je originalno začela z bolj močnim fusion zvokom vendar se trenutno kali v bolj mehkih tako imenovanih etno vodah. Ustanovitelj zasedbe, kitarist, bobnar in producent Bor Zakonjšek, se rad spogleduje z različnimi glasbenimi stili, tako da bo poslušalec v njegovi glasbi našel nekonvencionalen zvok, tako imenovanega modernega sveta.

https://www.facebook.com/pages/Cik-Cak-band/467906233308470

Po koncertu sledi druženje in Jam session.

Pridi, igraj in spoznaj!

Prispevek: 2 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/777833178960144

20.03. T.M.S. Crew in DJ Danaja

Na naš oder se ponovno vračajo ‘fresh and funky vibe’ ritmi v zasedbi nam že dobro poznanih T.M.S. Crew, za after ritme pa bo poskrbel DJ Danaja.

T.M.S. Crew (Tržič):
Navdih rap dvojca The masta skillz, da bi lahko svoja besedila rapala v spremljavi banda, začne z realizacijo v začetku leta 2011. Zbere se ekipa, iz dokaj različnih glasbenih spektrov in se združi v eno ljubezn do glasbe. Začne se z ustvarjanjem avtorske glasbe, katera ideje črpa iz hip hop, rock, funky, reggae, jazz, drum & bass… glasbe, preprosto užitek v ustvarjalnem izražanju.

Ekipa: Luka Vogelnik – vokal, Jost Urbanc – vokal, Sanja Potežica – vokal, Tomi Eler – bobni, Mitja Slabe – kitara in klavijature, Simon Roblek – Sine – bas, Teo Peternelj – kitara. Pridruženi člani: Maruša Žlindra – flavta, Jan Ulčnik – harmonika, Robert Bone – klarinet in žlice, Leon Slabe – trobenta.

https://www.facebook.com/BandTMS

Videospoti:
http://youtu.be/uRgb_aGJYgI
http://youtu.be/AHAHFbBK1Xc
http://youtu.be/_dt97AtSBJ4

DJ Danaja (DrumWise):
Tjuš Aljančič v kolektivu DrumWise ustvarja že od samega začetka. Najprej je bil povsem predan drum and bass glasbi, kasneje pa je svoje sete razširil v vse podzvrsti bass glasbe od funky breaksov, preko glich hopa do novodobnih žanrov.

https://soundcloud.com/drumwise-lunik/danaja-low-pressure-rising

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/415861835249312

21.3. Punk koncert: Hladno Pivo

Zgodba skupine Hladno Pivo se začne daljnega leta 1988, ko se je v predmestju Zagreba, v Gajnicah, skupina prijateljev odločila, da bodo preigravali Ramonse, Sex Pistolse in Dead Kennedyse. Prvi koncert je imela skupina Hladno Pivo leta 1988 v Kumrovcu, ki pa se je končal s pretepom. Mladi, hitri punk band je začel svojo pot in pustil pečat na mnogih glasbenih skupinah, ki so nastajale kasneje.

K nam ponovno prihajajo “najbolj glasni”, kultni hrvaški punk-rockerji, ki na sceni vztrajajo že dolgo in skozi vsa ta leta ostajajo najpopularnejši hrvaški rock band. Hladno Pivo razprodajo večino svojih večjih koncertov, saj med publiko veljajo za iskrene in odlične glasbenike, ki na odru pustijo srce s svojimi družbeno-kritičnimi besedili.

http://www.hladnopivo.hr/
https://www.facebook.com/pages/Hladno-pivo-official/127396337314567

Vstopnice:
– 13 € (z rezervacijo do vključno 20.3. na [email protected])
– 15 € na dan koncerta

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/865913293466212

28.03. Koncert: Didge, Stripeless Zebra, Following Summer

Skupina Didge iz Kranja se giblje pretežno v art/prog rock vodah pod vplivi izvajalcev, kot so Pink Floyd, Genesis, Tool, King Crimson, The Beatles, Steven Wilson, Van der Graaf Generator…, spogledujejo pa se tudi z najrazličnejšimi drugimi zvrstmi glasbe. Februarja letos so v Studiu SubArt zabeležili svoje prve demo posnetke, ki jih najdete na njihovem Bandcampu:https://didge.bandcamp.com/album/demo.

Miha Markun – vokal, kitara
Martin Naglič – vokal, kitara
Primož Peršič – klaviature
Žan Jelovčan – bas
Andrej Gregorc – bobni

https://www.facebook.com/didgeplc
http://didge.bandcamp.com/

Stripeless Zebra je nova stoner/sludge zasedba na domači sceni, ki je nastala junija 2014. Že od samega začetka ustvarja avtorsko glasbo, ki nastaja pod vplivi različnih izvajalcev, kot so Acid Bath, Electric Wizard, Down, Kadavar, Acid King, Kylesa, EyeHateGod, Bongripper in podobni. Lani jeseni so pravtako v Studiu SubArt posneli štiri skladbe, ki so novembra izšle pod imenom Stripeless EP: http://stripelesszebra.bandcamp.com/album/stripeless-ep.

Aljaž Černe – vokal
Vid Pobegajlo – bas, spremljevalni vokal
Martin Urevc – kitara
Tomaž Černe – bobni

https://www.facebook.com/StripelessZebra
http://stripelesszebra.bandcamp.com/

Following Summer je novonastala avtorska rock skupina iz Kranja. Kot že samo ime – sledenje poletju – nakazuje, da je njihov glasbeni stil preprost in enovit, prosto leteč med številnimi glasbenimi podzvrstmi kot ptice selivke, ki pozimi letijo na jug, poleti pa na sever, a vseeno ohranjajoč značilen, razpoznaven zvok.

Amadei Šaršanski – bobni
Max Šinkovec – bas
Matevž Kovačič – kitara
Zeeky Sand – vokal

https://www.facebook.com/FollowingSummer

Vstop prost oz. prostovoljni prispevki!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/786553024733948

Povezani članki: