Po devetih letih David Gilmour znova na turneji

David Gilmour (foto: Brian Rasic)

David Gilmour, prepoznavni vokalist in kitarist skupine Pink Floyd, je najavil koncertno turnejo po Evropi  v septembru 2015, ki bo pospremila izid njegovega, zaenkrat še neimenovanega, četrtega samostojnega studijskega albuma. David Gilmour ni bil na turneji oziroma izdal samostojnega albuma vse od leta 2006, ko je izšel njegov album On An Island, svetovna uspešnica v platinasti nakladi, ki se je hipoma izstrelila prav na vrh uradne lestvice najbolje prodajanih plošč v Veliki Britaniji.

Turneja se bo začela 12. septembra v veličastnem ambientu rimskega amfiteatra v Areni Pula na Hrvaškem ter nadaljevala po nekaterih najlepših evropskih mestih in prizoriščih. 14. septembra sledi nastop v veronskem amfiteatru Verona Arena, italijanski del turneje pa bo Gilmour zaključil naslednji dan, 15. septembra v Teatro Le Mulina v Firencah. 17. septembra je na vrsti francoski Orange v rimskem amfiteatru Theatre Antique d’Orange, nato pa 19. septembra še  Oberhausen Konig-Pilsener-Arena v Nemčiji. S tremi zaporednimi večeri se bo turneja zaključila v Londonu v svetovno znani Royal Albert Hall, in sicer 23., 24. In 25. septembra.

David Gilmour se je lani s skupino Pink Floyd vrnil na vrh lestvic z izdajo njihovega zadnjega albuma, The Endless River. Gre za njihov prvi album v zadnjih dvajsetih letih. Plošča je po vsem svetu dosegla platinasto naklado in podrla vse rekorde na Amazon.co.uk kot plošča z največ naročili, prav tako je postala najbolje prodajana vinilna plošča leta.

Vstopnice za vse koncerte bodo v prodaji od petka, 6. marca  2015, od 11.00 dalje. Koncerti.net pa bodo poskrbeli tudi za prevoz.

Povezani članki: