Prisluh™: Šank Rock – Ni Sreče Brez Rock’n’Rolla

Šank Rock in San Di Ego (foto: Boštjan Tacol)

Šank Rock predstavljajo novo skladbo, naslovljeno Ni sreče brez R’n’R: “Nov single zelo lepo opisuje naše dejanske občutke, za udaren “šankrockovski beat” je pa kot avtor glasbe poskrbel naš Cveto Polak,” pravijo Šank Rock.

Šank Rock so nastali v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1987 so izdali prvi album Pridite na žur in zabeležili prvo veliko uspešnico – naslovno skladbo albuma. V osemdestih in devetdesetih letih so Šank Rock nizali album za albumom in uspešnico za uspešnico – v teh letih so nastale njihove kultne skladbe kot so ‘Rockerji’, ‘Le 17’, ‘Jaz nimam noč za spanje’, ‘Pravljica o mavričnih ljudeh’, ‘Lahka dama’, ‘Metulj’, ‘Puščava sna’, ‘Laški pir’, ‘Ker te ljubim’, ‘Maček’ in druge, izdali pa so tudi nekaj albumov za mednarodno tržišče. Leta 1998 so Šank rock sporazumno prekinili delovanje, a so se leta 2002 ponovno aktivirali in nadaljevali svoj zmagovalni pohod po odrih in v radijskem etru z uspešnicami ‘Hvala za vse’, ‘Delam, kar paše mi’, ‘Dej bolj naglas’, ‘Dej se mal nasmej’, ‘Nekaj pod kožo’, ‘Senca sebe’ in mnogimi drugimi. Šank rock so po devetih letih ponovno končali skupno pot.

Nova prelomnico za rockerje je prineslo leto 2014, ko so se Šank rock ponovno zbrali; sprva za ekskluziven nastop na prireditvi Pivo in Cvetje, ki se je še v fazi predpriprav razvil v dolgoročnejše ustvarjanje – v novi zasedbi so začele nastajati nove skladbe in nove ideje za nadaljevanje poti. Vrnitev na glasbeno sceno je zakoličila nova skladba ‘Restart’, Šank rock pa skupno pot nadaljujejo tudi v letošnjem letu z velikim koncertom v Križankah – 5. maja, predskupina bodo San Di Ego.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.