V Kinu Šiška vas čaka Indekš Manija

The KVB

Šiška ta teden v kar dveh Indekših predstavlja londonski darkwave duo The KVB – za ljubitelje mračne r’n’r atmosferike in meditativnega strmenja v čevlje IN šamane deformiranega hip-hopa Shabazz Palaces s svežo ploščo Lese Majesty. Indekš lekciji bo drsajoč se po glacialni ploskvi uspeha svoje izjemne zadnje stvaritve A U R O R A presekal še Ben Frost!

 

 

torek, 14. 4. 2015, ob 21:00, Komuna
THE KVB + Jardier
Indekš lekcija
Londončana Nicholas Wood in Kat Day alias elektro-shoegazerski duo The KVB prvič prihaja v naše konce v okviru evropske turneje, ki ju pelje tudi na obe različici festivala Primavera (Barcelona in Porto). Turneja se začenja tik po podpisu pogodbe z založbo Invada in po najavi novega albuma, ki ga bo produciral Geoff Barrow (Portishead). V vlogi predkskupine se bo premierno predstavil novi up ljubljanske scene – zasedba Jardier.
Vstopnice: 10 EUR v predprodaji, 12 EUR na dan dogodka, Indekš cena 8 EUR.

četrtek, 16. 4. 2015, ob 21:00, Komuna
BEN FROST: A U R O R A LIVE + Ontervjabbit
Koncert
Najavljamo avstralsko-islandski sonični izbruh: Ben Frost se v Šiško vrača s svojo izjemno zadnjo stvaritvijo A U R O R A. Ben Frost združuje intenzivno strukturirano zvočno umetnost z militantno post-klasično elektronsko glasbo, obliko spreminjajočo fizično moč z melodijo, ki te potegne vase ter osredotočeni minimalizem z ostrim, trgajočim metalom. Za uvod v multidimenzionalni sonični večer bo poskrbel zasavski duo Ontervjabbit. Organizacija KUD Kataman in Kino Šiška.
Vstopnice: 13 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka.

petek, 17. 4. 2015, ob 21:00, Komuna
SHABAZZ PALACES + Matter
Indekš lekcija
Šamani deformiranega hip-hopa iz Seattla končno pri nas. Edinstveni avant-rap tandem, ki ga poganja tretjina legendarnih Digable Planets, prihaja k nam s svojo svežo ploščo Lese Majesty, ki se je povzpela med Top 50 2014 mnogih referenčnih svetovnih medijev. Ta nova zvočna akcija zasedbe Shabazz Palaces je nabrušen in prvinski album, ki je ugledal luč pri legendarni založbi Sub Pop iz Seattla. Za ogrevanje bo poskrbel razposajen producentsko-lirični tris kamniških mladeničev – Matter.
Vstopnice: 12 EUR v predprodaji, 14 EUR na dan dogodka, Indekš cena 10 EUR.

more

Več o dogodkih Kina Šiška >>

Povezani članki: