Pozor! Dave Lombardo prihaja v Gromko

PHILMGromka bo že na začetku sezone udarila z najmočnejšimi aduti. V zadnjem hipu so prejeli ponudbo, da pri njih nastopi izvrsten bobnar Dave Lombardo (ex-Slayer, Testament, Grip Inc, Fantômas) in sicer, da  11. septembra tudi metelkovskemu občinstvu predstavi svoj eksperimentalen rock projekt PHILM. Kot predkupina bodo nastopili Jegulja.

Bend PHILM, s katerim Lombardo na evropski turneji igra tudi v Gromki, ima zelo jasen in izviren rockovski zven. Mirno lahko rečemo, da se v njem združuje vse bogastvo Lombardove tridesetletne kariere: energija in brezkompromisnost thrash metala, značilna ritmizacija post punka, repeticija in zanos elektrofonije, bogati in privlačni aranžmaji moderne / impro jazz scene, magija in atmosferičnost filmske glasbe. PHILM so do zdaj posneli dva albuma: Harmonic (2012) in Fire From The Evening Sun (2014), ki so ga zelo dobro ocenili tako kritika kakor poslušalstvo in mu celo nadeli zavidanja vreden epiteton – “utemeljitelji novega glasbenega žanra v svetu neodvisne popularne glasbe”.

Dave Lombardo od samega začetka svoje kariere, ko je bil soustanovitelj kultnega thrash metal benda Slayer, slovi kot najvplivnejši bobnar udarnega metalskega zvena današnjih dni. Zelo znan in cenjen je po enkratnem, energičnem slogu igre na dvojnem pedalu za basovskim bobnom, kar je seveda karakteristika pri najudarnejših metalskih žanrih, pa tudi v splošnem gre med najboljše in najnatančnejše bobnarje našega časa. Lombardov slog je vzor številnim bobnarjem zgoraj omenjenega žanra, med katerimi kaže omeniti naslednje: Richard Christy (Death), Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse), Raymond Herrera (Fear Factory), Pete Sandoval (Morbid Angel), Igor Cavalera (Sepultura), seveda pa se niz učencev in nadaljevalcev kar nadaljuje in nadaljuje …

Dave Lombardo je, kakor rečeno, avtentičen in virtuozen v metalskih žanrih, v 30 letih izjemne kariere pa so ga za svojega vzeli tudi največji muzičisti na moderni jazzovski, improvizatorski in elektrofonski sceni. Že njihova omemba dokazuje Lombardovo silno širino in kakovost: John Zorn, Bill Laswell, Fred Frith, William Winant (tudi z njimi je posnel več albumov in se predstavil na koncertih), nadalje so z njim igrali DJ Spooky iz sveta elektronske glasbe, v biografiji pa je zapisan še italijanski skladatelj Lorenzo Arruga, s katerim je Lombardo rekonstruiral slavno Vivaldijevo delo Štirje letni časi. Dave Lombardo je leta 2003 s finskimi metalci Apocalyptica na albumu Reflections posnel šest komadov.

Tudi pri našem občinstvu pa je izjemno cenjena supergrupa Fantômas, v kateri svoje moči združujejo Mike Patton, Buzz Osborne, Trevor Dunn in Dave Lombardo.

Lombardo v zadnjih letih precej sklada tudi za film in televizijo, tako da lahko njkegove kompozicije slišimo tudi v serijah Californication in Dawn Of The Dead.

https://www.facebook.com/events/410395749156272/

www.facebook.com/PHILMOfficial
www.udr-music.com
www.ipecac.com
www.twitter.com/philmofficial

www.youtube.com/watch?v=GnB13MLG1JI
www.youtube.com/watch?v=GZd0zlzhbpQ

Rezervacije sprejemajo do četrtka, 10. septembra 2015 opolnoči na elektronski naslov [email protected]. Rezervirane vstopnice potem dvignite najkasneje do 20:30 (blagajna pred Gromko bo odprta ob 20h).

Povezani članki: