Placebo v okviru 20. obletnice izdaje prvenca prihajajo v Zagreb

PlaceboV okviru svetovne turneje, s katero proslavljajo 20. obletnico izdaje prvenca, angleški alter-rokerji Placebo prihajajo v Zagreb, v dvorano KC Dražen Petrović, 10. novembra 2016.

To bo edini koncert v regiji, pevec, kitarist in avtor Brian Molko pa je ob temu dejal: “Recimo, da bomo imeli na set listi mnoge skladbe, za katere sem si prisegel, da jih več ne bom izvajal. Bil je že čas, da smo si priznali, kaj hoče slišati večina naših fanov. Bili so zelo potrpežljivi z nami, saj zelo redko izvajamo naš najkomercialnejši program. Turneja ob 20. obletnici se nam zdi dobra priložnost, da to naredimo. To bo turneja za naše oboževalce in lahko boste slišali pesmi, kot sta naprimer Pure Morning in Nancy Boy, ki jih nismo izvajali že 10 let in jih mogoče tudi nikoli ne bomo več. Pripravljamo pa tudi kakšna presenečenja!”

Skupino so ustanovili leta 1994, prvi album Placebo pa so izdali leta 1996; več singlov je pustilo velik vtis na občinstvu, med najbolj uspešnimi pa je bil zagotovo Nancy Boy. Zaradi specifične glasbene glam-rock in gothic pop kombinacije, kot tudi androgenega videza frontmana Briana Molka, so kmalu postali ljubljenci darkerske in alter-rock publike.

Skupina je doslej izdala 7 studijskih albumov (aktualni album Loud Like Love so izdali leta 2013), in po nekaj zamenjavah članov v skupini, sta od prvotne zasedbe v njej še vedno pevec in kitarist Brian Molko in kitarist/basist Stefan Olsdal.

Povezani članki:

Značke: