Korn aprila prihajajo na Dunaj

14481807_1233864576675379_6053389030102586526_oZelo popularna ameriška metal rock zasedba Korn bo spomladi, 3. aprila nastopila na Dunaju, v dvorani Gasometer, za ogrevanje pa bodo poskrbeli nemški metalcorovci Heaven Shall Burn in ameriška heavy metal zasedba Hellyeah.
Korn so ponovno definirali parametre heavy glasbe in revolucionirali žanr z mešanico kitarskih tekstur in vulkanskih ritmov z nazobčanimi, introspektivnimi besedili in intenzivnim vokalnim stilom. Skupina, ki je eden izmed danes najbolj priljubljenih hard rock bendov na svetu, ima zelo predano bazo fanov in status enega najboljših živih nastopov.

Korn, multiplatinasti dobitniki nagrad Grammy, v trenutni sestavi  Jonathan Davis, James “Munky” Shaffer, Reginald “Fieldy” Arvizu, Brian “Head” Welch in Ray Luzier imajo za sabo že enajst albumov, s kateri so si izborili dva grammyja ter vladali na Billboard lestvicah. Začetniki nu-metal scene trenutno delajo na dvanajstem studijskem albumu, The Serenity of Suffering, ki bo izšel 21. oktobra. Producent albuma je Nick Raskulinecz (Mastodon, Deftones, Mastodon, Foo Fighters …). Pri albumu pa je sodeloval tudi pevec zasedbe Slipknot Corey Taylor (komad A Different World). Po besedah kitarista Briana »Heada« Welcha, album predstavlja vrnitev k tisti pravi intenzivnosti skupine.

Skupina je nastala leta 1993 v kalifornijskem mestu Bakersfield. Istega leta so posneli demo Neidermeyer’s Mind in se v času, ko je prevladoval grunge rock, podali v lov za glasbeno založbo. Inovativnost in potencial je v njih videl Epic records, za katerega so posneli debitantski album, ki se je uvrstil med sto albumov na ameriški top lestvici.
Bend se je zatem odpravil na turnejo z Marilynom Mansonom, kmalu za tem pa so že prejeli prvo nominacijo za grammyja, in sicer v kategoriji za najboljši metal nastop. Njihov naslednji album Life Is Peachy se je že v prvem tednu prodaje povzpel na tretje mesto Billboardove lestvice in jim prinesel novo grammy nominacijo in svetovno slavo.  Četrti album Issues iz leta 1999 je ponovil uspeh prvih treh. V prvem tednu so prodali 573.000 izvodov in se istega leta pojavili v nanizanki South Park. Sledili so prav tako uspešni Untouchables (2002) Take a Look in the Mirror (2003) See You on the Other Side (2005) Untitled album (2007) Korn III: Remember Who You Are (2010) The Path of Totality (2011) in The Paradigm Shift (2013).

Povezani članki: