Od funka do panka in še malo vmes

unnamedDobre muzke ne zmanjka. Dejstvo.

Raznoroden glasbeni teden je pred nami. Že jutri na odru zalednoprimorski Avtomobili z novim albumom Daleč, naslednji dan v Komuni Battleme z Mattom Drenikom, soavtorjem glasbenih podlag za kultno serijo Sons of Anarchy. V ponedeljek bomo z dvojcem Mount Kimbie osvajali vrh angleške sodobne elektronike, torkov večer bo v znamenju kultnega japonskega tajfuna progresivnega rocka in kraut-psihedelije Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. v spremstvu našega Olfamoža. Še ni dovolj? Morda porcija novojazzovskega manchestrskega trojca GoGo Penguin? Dobro, potem pa morda še čisto sveži Repetitor z novim albumom Gde ćeš?.

Dobre muzke pač ne zmanjka.

Četrtek, 13. 10. 2016, ob 20:00, Katedrala
AVTOMOBILI
Koncert
Legendarni Avtomobili bodo na koncertu v Kinu Šiška predstavili svoj novi, dolgo pričakovani album z naslovom Daleč. Ustvarjalni navdih, ki skupino vodi že več kot 30 let, še vedno spremlja tudi njihove najnovejše skladbe. Na odru Kina Šiška bodo fantje ponovno ustvarili magični preplet edinstvene rock glasbe in besedil, ki vedno dajo misliti. Koncert z brezčasno glasbo Avtomobilov ob vrhunski glasbeni izvedbi bo prav gotovo izjemen začetek jesenske koncertne sezone, ki ga ne gre zamuditi!

Petek, 14. 10. 2016, ob 20:00, Komuna
INDEKŠ LEKCIJA: BATTLEME + And The Kid
Koncert
Posebna poslastica za fene kultne serije Sons of Anarchy! Z bendom Battleme nam prihaja v goste Matt Drenik Američan slovenskih korenin, ki je avtor in izvajalec večine komadov soundtracka te serije, vključno s predelavo klasike Hey Hey, My My Neila Younga. Koncertno energični Battleme se bodo na svojem prvem ljubljanskem nastopu predstavili z novim albumom Habitual Love Songs, kot tudi s skladbami, ki jih poznate iz slavne serije.

Ponedeljek, 17. 10. 2016, ob 21:00, Komuna
MOUNT KIMBIE + .čunfa
Koncert
Kino Šiška napoveduje ekspedicijo na Mount Kimbie, po kateri nas bosta pionirja post-dubstepa Kai Campos in Dom Maker peljala čez zvočne serpentine albumov Crooks & Lovers in Cold Spring Fault Less Youth. Predpriprave na odpravo bo vodil pripadnik najmlajše generacije slovenskih beatoklepačev Jan Bajc Funa aka .čunfa.

Torek, 18. 10. 2016, ob 20:00, Komuna
ACID MOTHERS TEMPLE & THE MELTING PARAISO U.F.O. + Olfamož
Koncert
Po dveh desetletjih psihedeličnega tripa, neštetih albumih in še bolj neštetih variacijah benda, bo ta kultni japonski tajfun progresivnega rocka in kraut-psihedelije privihral tudi v Šiško! AMT – Kolektiv sorodnih in navzven nekonvencionalnih duš se je pričel formirati l. 1995 okrog Makote Kawabate in privzemal najrazličnejša imena ter oblike. Njihov zaščitni znak so vsekakor izgled pripadnikov kulta, neprestano štepanje (v pozitivnem smislu!) albumov in neskončne turneje, na katerih so v teh dvajset plus letih sodelovali … no, skoraj vsemi. Predhodnež bo slovenski Olfamož.

Sreda, 19. 10. 2016, ob 20:00, Katedrala
GoGo PENGUIN + Žiga Murko
Koncert
Po izjemnih špilih BADBADNOTGOOD, Dawn of Midi, Jojo Mayer / Nerve, se obeta še ena novojazzovska transžanrska delikatesa! Trio pingvinov GoGo Penguin iz Manchestra s svojim svežim klavir/kontrabas/boben gruvom trese tako jazzovski (podpis za legendarno Blue Note Records) kot indie svet (nominacija za Mercury nagrado) in svoj zvočni potres ob ravno pravem času širi tudi k nam! Pred GoGo Penguin bo nastopil vsestranski domači glasbeni producent in jazzovski glasbenik Žiga Murko.

Četrtek, 20. 10. 2016, ob 20:00, Katedrala
REPETITOR + Nikki Louder
Koncert
Eksplozivna beograjska post-punk trojka s koncertno premiero novega albuma! Po neusmiljenem poletnem razturavanju ruskih, čeških, bolgarskih, litvanskih, balkanskih odrov, lomljenju rok ter posledičnem začasnem širjenju v kvartet, se aktualni zastavonoše mlajše ex-yu kitarske scene vračajo z novo ploščo Gde ćeš?, ki izide v sredini oktobra pri domači založbi Moonlee Records. V vlogi predskupine nastopijo njihovi kamniški noise rock kolegi Nikki Louder.

Povezani članki: