V Ljubljano prihaja ameriška heavy metal zasedba Black Tusk

13087883_10153603157926964_6245270409087979331_nZa vse ljubitelje down tune kitar in mastnih rifov v Orto baru 22. novembra na vas čaka ameriška heavy metal zasedba Black Tusk, za ogrevanje bo poskrbela stoner/sludge zasedba Herder.

Black Tusk so nastali s prelivanjem potu. Bilo je nekaj krvi in solz, vendar je bilo trdo delo tisto, ki je zaznamovalo prva leta Black Tusk iz Savane v Georgii (ZDA). Zasedbo so leta 2005 ustanovili stari prijatelji: basist Jonathan Althon, kitarist Andrew Fidler in bobnar James May. Nastal je trojni vokalni napad, pomešan z umazanim punkom, sludgie heavy metalom in dobro merico Motörhead, ki so ga poimenovali swamp metal. Prvi EP je izšel leta 2005, sledila sta mu dva demo posnetka in leta 2008 prvi album Passage Through Purgatory, ki je izšel pri underground založbi Hyperrealist. Kmalu za tem so fantje padli pod drobnogled Relapse Records, ki je še zdaj njihova domača založba.

Black tusk so se zelo resno zagnali v priložnost, ki se jim je odprla. Tako so nas zelo hitro razveselili z dvema odličnima albumoma: leta 2010 je izšel Taste The Sin, samo leto kasneje pa še Set The Dial. Novembra leta 2014 je zasedbo doletela huda tragedija in pod vprašanje postavila njihovo nadaljno pot. Za posledicami motoristične nesreče je namreč umrl basist Jonathan Althon. Preostala dvojica, se je kljub temu odločila nadaljevati. Althona je v zasedbi nadomestil dolgoletni prijatelj in izkušen glasbenik, Corey Barhorst. Letos je tako na police glasbenih trgovin priromal album Pillars Of Ash.

Družbo jim bodo delali nizozemski Herder, stoner/sludge zasedba, ki v Ljubljano prav tako prihaja s svežim albumom za pasom.

Povezani članki:

Značke: ,