Fotoreportaža: Najbolj ‘evil’ večer decembra

dsc_07867. 12. 2016
Ljubljana / Kino Šiška

Če je kaj res ”evil”, je to dejstvo, da so decembra, v času, ko se slavi eden najpomembnejših krščanskih praznikov, božič, po Evropi žgale tri metalske zasedbe, od katerih sta vsaj dve utelešenje sredinca, ki ga Rogatec kaže nebesom.

Prva zasedba je bila Possessed, ena prvih death metal zasedb na svetu, ki s ploščama Seven Churches in Beyond The Gates ter EP-jem The Gates Of Horror velja za klasiko ekstremnega metala. Nastala je v osemdesetih in s svojimi ”hiti” vplivala tako na razvoj death kot black metala, čeprav je sama zvenela prvotno precej thrashevsko. V živo smo slišali kultne klasike kot so March To Die, The Exorcist, Death Metal, Satan’s Curse

Drugo nesveto ime so bili avstrijski Belphegor, ki jih slovenska publika še kako pozna. Odlična, evil, brutal zasedba, ki ne dela kompromisov. Tretje, kultno ime pa pripada ameriški black metal zasedbi Absu, ki jo vodi legendarni Proscriptor McGovern. Bend, ki združuje tako odlično glasbeno podlago kot bogato besedilno izročilo, je sebe označil za ”occult mythological metal”, v živo pa gre za enega najboljših bendov daleč naokoli. Njihovi albumi Tara, The Sun Of Tiphareth ter The Third Storm of Cythraul pa veljajo za nesporne klasike.

Foto: Branka Resnik

Povezani članki: